Günes Panellerinden Kendi Elektrigini Üreten Okulun Çatisinda Yangin Çikti

Mus’ta fabrika gibi çalisan ve çatisina kurulan günes enerjisi panelleri ile kendi elektrigini üreten okulun çatisinda yangin çikti. Günes panellerinin bir kismi yanarak kullanilmaz hale geldi.

Günes Panellerinden Kendi Elektrigini Üreten Okulun Çatisinda Yangin Çikti


Merkez Hürriyet Mahallesi’nde bulunan ve günes enerjisi paneli sayesinde kendi elektrigini üretebilen 4 katli Mus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin çatisinda bilinmeyen bir nedenle yangin çikti. Vatandaslarin 112 acil çagri merkezine haber vermesi ile olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangini 1,5 saatlik bir çalisma sonucunda kontrol altina aldi. Ayrica Mus Emniyet Müdürlügüne bagli TOMA’da olay mahallinde hazir bulunduruldu.

Yanginin çiktigi okula gelen Mus Milli Egitim Müdürü Enver Kivanç, gazetecilere yaptigi açiklamada yanginin kontrol altina alindigini belirterek, “Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin B Blok çatisinda yaklasik 18.00 sularinda henüz tespit edemedigimiz bir nedenle çatida yangin çikti. Yangin zamaninda kontrol altina alinarak sogutma çalismasi sürdürülmektedir. Allah’a sükür yangin çatida baslayip çatida son buldu. Sinifimiza, okulun diger bölümlerine yangin geçmeden kontrol altina alindi. Ben emegi geçen basta Mus Belediyesine ve ekiplerine tesekkür ediyorum. Okulumuzun A blokunda GES var. Ürettigimiz enerjiyi satiyoruz. B blokta panel daha az. Henüz tespit edemedik ama GES panellerimizde zarar gördü. Insallah bunlari da onaracagiz, okulumuzu tekrar egitim ögretim sezonuna hazirlayacagiz” dedi.

Mus Emniyet Müdürü Engin Kalogu’nun da geldigi yangin bölgesinde polis ekipleri genis güvenlik önlemi aldi.
Kaynak: İHA