Baskan Bozdogan Açiklamasi 'Il Olmaya Yillardir Haziriz'

İçel Tarsus Belediye Baskani Haluk Bozdogan, ilçelerinin il olmaya hazir oldugunu belirterek, "Il olma konusunda gerçekten Tarsuslular çok büyük emek verdiler. Il olmaya yillardir haziriz. Il olmanin avantajlarinin çok iyi biliyorum. Turizm, tarim ve sanayi kentiyiz. Lojistik bir merkez burasi" dedi.

Baskan Bozdogan Açiklamasi 'Il Olmaya Yillardir Haziriz'
Tarsus Belediye Baskani Haluk Bozdogan, yerel ve ulusal basin temsilcileri ile bir araya geldi. Gazetecilerin sorularini yanitlayan Baskan Bozdogan, gündemde yer alan konular, Tarsus Belediyesi olarak devam eden ve planlanan projeler hakkinda basin mensuplarina bilgiler verdi.

Tarsus Plaji ile ilgili yapilan çalismalari anlatarak sözlerine baslayan Baskan Bozdogan, “Tarsus plaji yaklasik 30 yildir kanayan bir yara. Her zaman söyledigim buranin bir an önce açilmasiydi. Açilmasi içinde her türlü fedakarligi yaptim. Hatta baska bir belediyenin meclisine bile girdim. Mahkemeye verme yolunda yillarca geç açilacakti. Direk tahsisini alalim ondan sonra mahkemeye verelim dedik. Kulak, bizim köyümüz. Tarsus’un sinirlari içerisinde. Zamaninda pergel yasasinda o zamanki yöneticilerin zayifligi belki de o yöneticilerin Ankara’da yeterli haklarini alamamasindan dolayi. Gerek sahil bandi projesi gerekse İçel Tarsus’u Organize Sanayi Bölgesi ve kendi bölgemiz içinde olan Tarsus plaji tamamen bu yasa çerçevesinde Akdeniz Belediyesine direk olarak baglandi" diye konustu.

Plaj için yatirimlarin olacagina deginen Bozdogan “Tarsus plajinin bütün yollari tamamlandi. Karayollarinda çift yol. Özellikle köprülerini tamamen bitirdi. Ne yazik ki 27 Aralik 2022 tarihinde bakanlik arka bölgedeki 2 buçuk milyon karelik ormanlik alani golf tesisi ve tatil köyü olarak Antalya menseili bir sirkete verdi. Bu alanda agaç kesimi için tahsis almalari ve bununla ilgi de Tarsus halkini duyarli olmaya davet etmistim. Neticede firmanin sahiplerini Tarsus’a davet ettim. Kendileri geldiler, buradaki agaç kesim alanini nispeten daha küçülttük. Bunun için çok çabaladik. O agaçlarimiz için bizim için bir nefes. Iki tane ayri otopark ve yollarla ilgili taahhüt aldik, Tarsus halkinin plaja çok rahatlikla kavusmasi için" seklinde konustu.

Isgal alanlarin temizlenmeye baslandigini vurgulayan Bozdogan “Artik rahat rahat plaj kullanilir hale geldi ama bizim yapacaklarimiz bitmedi. Ankara’ya en son gittigimde kurulan bir sirket burada 350 milyon dolarlik yat limani yapacak. Yat limani da bizim için çok ciddi bir yatirim. Oralari betonlasmaya götürmeden dogayi koruyarak net bir sekilde halkimizin hizmetine sunmak. Halklarimizi almadigimiz için belki de 30 yildir birikim yapildi. Isgal altinda olan toprak vardi. Bunlarin hepsi tek tek temizleniyor. 76 dönümlük alan temizlendi. Isgal eden insanlarin alanlari halka sunulacak" ifadelerini kullandi.

"Tren yolunun yerin altina alinmasi bu kentin kurtulusu oldu"

Tren yolu projesinin bu kentin kurulusu olduguna önemle deginen Bozdogan," Önce Tarsus’ta sondaj yaptik. Sondaji yaptiktan sonra alttan geçme projesini ortaya koyduk. Ulastirma Altyapi Genel Müdürlügü’ne gittigimizde bize madem bu kadar büyük çalisma yaptiniz. Birde viyadük çalismasi yapin dedi ve yaptik. Bunlar dünyanin masrafi. Tarsus’un gönlünden geçen tren yolunun alttan geçmesi. Bisiklet yolunun, yesil alanin yürüme alanlarinin oldugu bir yemyesil bir alan olacak. Gerçekten kentimiz adina çok önemli bir proje. Eger hizli tren projesi Tarsus’u ikiye bölseydi, isterse çok hizli olsun, bu kentte ulasim diye bir olay asla normal bir düzeye getrilemezdi. Tren yolunun yerin altina alinmasi bu kentin kurtulusu oldu. Tarsus adina çok pozitif ve onurlu bir proje. Burada çektigim çileyi emegi çok iyi biliyorum" dedi.



"Il olmaya yillardir haziriz"

Tarsus’un il olmaya hazir olduguna deginen Bozdogan, "Il olma konusunda gerçekten Tarsuslular çok büyük emek verdiler. Bu gaye için gazeteci, siyasiler ve halk olarak herkese tesekkür ederim. Tarsus’un master plani var mi yok. Bir planlama yapilamayan yerde aksakliklar her zaman olur. Bir kent il oldugunda hemen master planlari hazirlanir. Ulasim konusunda ki planlari hazir. Il olmaya yillardir haziriz. Il olmanin avantajlarinin çok iyi biliyorum. Turizm, tarim ve sanayi kentiyiz. Lojistik bir merkez burasi" diye konustu.

Kentin gelecegi adina çalistiklarinin altini çizen Bozdogan, “Tarsus’a yapilanlara bakinca artik nefes alacagimiz saglikli bir kent insa ediyoruz. Koruluklar, yesil alanlar sürekli artiyor. Biz beton degil doga diyoruz. Lakin sunu söylemem gerekir ki 400 bin nüfusu olan kentte huzurevi yok ama Tarsus’a gelince para İçel’e aktariliyor. Dün onlarla görüsme yaptim, sözler aldim. Tarsus’a huzurevi yapilacak. Hepimiz çok iyi çalismak zorundayiz. Ben baskan olarak, siz basin olarak, müdürlerimiz, baskan yardimcilarimiz hepimiz. Su an bu kent huzur içinde yasiyorsa, bu hepimizin basarisi" seklinde konustu.

Kaynak: İHA