Balikesirli Gençler 70 Yillik Ipek Bayrakla Törenlere Katiliyor

Burhaniye ilçesi kirsal Bahadinli Mahallesi’nde gençler törenlere 70 yillik ipek bayrakla katiliyor. Mahallede Sercan Karabiyik’in oglu Berkay’in sünnet törenine katilan gençler, ipek bayraklari tekbirlerle açarken, caminin önünde ata binen sünnet çocuguna evine kadar eslik etti.

Balikesirli Gençler 70 Yillik Ipek Bayrakla Törenlere Katiliyor
Ilçeye 7 kilometre uzakliktaki Bahadinli Mahallesi’nde ipek bayrak gelenegi yasatiliyor. Mahalle gençleri, biri 70 digeri 20 yillik olan iki adet ipek bayrakla törenlere katiliyor. Köyde düzenlenen dügün, sünnet ve asker ugurlamalarinda açilan bayraklar büyük ilgi görüyor.

Mahallede Sercan ve Ipek Karabiyik’in ogullari ilkokul üçüncü sinif ögrencisi Berkay Karabiyik’in sünnetinde de ipek bayraklar açildi. Tekbirlerle açilan bayraklar, sünnet çocuguna evine kadar eslik ederken, törene katilan vatandaslar ipek bayraklarla fotograf çektirdi. Ogluna sünnet dügünü yapan Sercan Karabiyik, “Bugün oglumun sünnet cemiyetini yapmaktayiz. Tabii Burhaniye’de oturuyorum ama, köyümüzde yapmayi tercih ettik. Çünkü köyümüzün örf ve adetlerini devam ettirmek için elimizden gelen her seyi yapiyoruz. Köyümüzün özellikle ipek bayraklari vardir. Onlari da bugün göndere çektik. Oglumun sünnetini tamamladik. Katilanlara tesekkür ediyorum” dedi.

Emekli Imam Mustafa Demir de, “50 seneden beri bu köydeyim. Köyümüzün özelliklerinden birisi de iki tane çok güzel Türk bayragina sahip olmasidir. Dügünlerimizde, sünnetlerimizde, asker ugurlamalarimizda bu bayraklari çeker, onlarla beraber bu merasimleri icra ederiz. Bayraklarimizin tarihi eskidir. Ben 50 sene oldu, yarim asir önce geldim. Bu bayraklar vardi. Ondan önce ne kadar vardi orasini bilemiyorum. O zamandan beri cemiyetlerimizi hep bu Türk bayraklari ile süsleriz. Emegi geçenleri, bu bayraklari ilk olarak yapanlari da rahmetle yad ediyorum” diye konustu.

Mahalle Muhtari Sezgin Gökdemir ise, “Sünnet cemiyetinde yaklasik 70 yillik olan ipek bayragi çektik ve 20 yillik olan bir bayragimiz daha var. Biz bunu büyüklerimizden aldik. Böyle sürdürüyoruz, cemiyetlerimizde devam ettiriyoruz. Bundan sonraki gençlerin de devam ettirecegine inaniyorum. Bayrak dualarla açilir, dualarla kapanir” seklinde konustu.

Osman Saritas da, ”Bu sünnet cemiyetimizde ipek bayraklarimizi çektik. Büyüklerimizden gördügümüz gibi, bu gururu devam ettiriyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA