Bakan Bolat Açiklamasi 'Siyasi Istikrar Ve Güven Olursa Ekonomi Daima Yükselir'

Ticaret Bakani Ömer Bolat, siyasi istikrar ve güven oldugu sürece ekonominin daima yükselecegini belirterek, “Istikrari ve güveni kaybetmedigimiz müddetçe daima ileriye, yüksege dogru tirmanacagiz. 2024 yilinda ekonomimizi büyüme patikasinda devam ettirmeye, enflasyonla mücadele etmeye bütün gücümüzle çalisiyoruz” dedi.

Bakan Bolat Açiklamasi 'Siyasi Istikrar Ve Güven Olursa Ekonomi Daima Yükselir'
Ticaret Bakani Ömer Bolat, çesitli ziyaretlerde bulunmak üzere Konya’nin Eregli ilçesine geldi. Bakan Bolat ilk olarak AK Parti Eregli Ilçe Baskanligi’ni ziyaret etti. Daha sonra ilçe esnafi, Belediye Baskanligi ve MHP Ilçe Baskanligi ziyaretinde bulunan Bakan Bolat, Ticaret ve Sanayi Odasi’nda STK baskanlari ile bir araya geldi. Burada toplanti öncesinde konusan Ömer Bolat, Eregli’nin son 20 yilda çok güzel bir ilerleme sagladigini görmekten büyük mutluluk duydugunu ifade etti.

Bakan Bolat, Covid-19 salgininin dünyada 100 yilda olan çok agir bir kriz oldugunu ifade ederek, "Türkiye dünyada en az ölümlerin yasandigi, krizi en basarili yöneten ülkelerin basinda geldi. Ekonomisini de en az hasarla bu girdaptan çikaran ülke Türkiye’ydi. Nitekim birkaç aylik bir üretim kaybindan, issizlik artisindan sonra Türkiye yaklasik 2,5 senedir ihracata, yerli üretime mal yetistiremez hale geldi. Bu istihdama da yansidi. Covid’in basindan bugüne kadar olan süreçte yaklasik 6 milyondan fazla insanimiz is buldu. Ayni sekilde ihracatimizda yaklasik 168 milyar dolardan 254 milyar dolara yani 86 milyarlik bir artisi 2 senede basardik. Bu neyi gösteriyor? Demek ki istikrarli, güçlü ve dirençli bir ekonomi zaman zaman soklar karsisinda ya da geçici kriz karsisinda çok iyi direnç gösterebiliyor ve diger ülkelere kiyasla daha hizli yükselebiliyor. Nitekim 6 Subat tarihinde Anadolu cografyasinin hatta dünyanin karsilastigi en yikici ve gerçekten büyük acilara sebep olan deprem felaketini yasadik. 51 bin sehidimiz oldu. 11 vilayetimiz 13-14 milyon insanimiz bu depremden etkilendi. Hatta depremin sarsintilari buralarda, Konya’da bile hissedildi. Gerçekten burada hissedilen bile ürkütücüydü. Allah’a çok sükür 11 vilayete yayilmis depremin yikintilari, sarsintilarini da Türkiye aradan geçen 3-4 aylik süre zarfinda çok hizli bir sekilde devletimiz ve milletimizin gösterdigi büyük is birligi ve alicenaplikla kismen atlatmayi basardik. Simdi oralarda yiyecek, içecek ve barinma sorunu geçici olarak halledildi. Kalici konutlarin da insasi bütün hiziyla devam ediyor" dedi.



“Simdi artik çalisma, is yapma, üretme, ihracat yapma, yatirim yapma zamani”

14 ve 28 Mayis’ta Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en zor, en çetin 2 seçimini geride biraktiklarini ifade eden Bolat, “Bu seçim sonucunda hamdolsun Cumhur Ittifaki büyük bir üstünlük sagladi. 28 Mayis aksamindan itibaren ülkemizde ciddi bir rahatlama meydana geldi. Insanlar seçimin gerginligi ve belirsizligini geride birakmanin rahatligiyla ileriye umutla, güvenle bakmaya basladi.

6 gün geçmeden kabine açiklandi. Hamdolsun vatandaslarimiz parti ayirt etmeksizin bu kabineye ve Cumhurbaskanimiza güvenlerini, yüksek beklentilerini gösterdi. Bunu görmekten de büyük bir mutluluk duyuyoruz. Çünkü siyasi istikrar ve güven olursa ekonomi daima yükselir. Ekonomi yükselince halkimiz rahat eder, satin alma gücü, refah düzeyi artar, issizlik azalir, ihracat gelisir. Simdi artik çalisma, is yapma, üretme, ihracat yapma, yatirim yapma zamani. Bu noktada her sey gayet açik ve olumlu seyrediyor. Istikrar, güven ekonomimizin, ülkemizin 2 sihirli kavrami. Biz istikrari ve güveni kaybetmedigimiz müddetçe daima ileriye, yüksege dogru tirmanacagiz. Bundan hiç süphemiz yok. Halkimiz hükümetimize güvenmeye devam etsin. Kabine üyelerimiz Cumhurbaskanimizin baskanliginda 7/24 çalisan bir kabine. Herkes isine 4 elle sarilmis durumda. 2024 yilinda ekonomimizi büyüme patikasinda devam ettirmeye, enflasyonla mücadele etmeye bütün gücümüzle çalisiyoruz. Yatirimlar devam ediyor, hiç kesilmedi ve bu noktada fiyat artislarinin da yavasladigini memnuniyetle görüyoruz. 2022’nin Ekim ayinda yillik bazda yüzde 85,5’a tirmanan TÜFE orani 3 Haziran’da TÜIK’in açikladigi rakamla yüzde 39,5 bandina geriledi. Hükümetin öncelikleri arasinda hayat pahaliligi ve enflasyonla mücadele var” diye konustu.

Kaynak: İHA