Avcilar Belediye Baskani Turan Hançerli Sorulari Yanitladi

Avcilar Belediye Baskani Turan Hançerli, 11 sosyal medya sayfasinin ortak canli yayininda vatandaslardan gelen sorulari yanitladi. Toplantinin ana gündem maddesi ise 40 yil sonra çözüme kavusan Yesilkent Mahallesi’nin Imar Planiydi. IBB Meclisi’nde oy birligiyle geçen plan notlari hakkinda gelen sorulari cevaplayan Hançerli “40 yillik hasret bitti, Yesilkent kazandi” dedi.

Avcilar Belediye Baskani Turan Hançerli Sorulari Yanitladi


Yesilkent Mahallesi’nin 40 yildir çözüm bekleyen imar sorunu çözüldü, 120 binden fazla kisi planlarina kavustu. IBB Meclisi’nde oy birligiyle kabul edilen Avcilar Yesilkent Mahallesi’nin 1/1000 ölçekli Imar Plani çok yakinda askiya çikacak. Hasretle beklenen imar hakkinda ilk açiklama plan notlarinin kabul edilmesinde yogun çaba gösteren Avcilar Belediye Baskani Turan Hançerli’den geldi. Yesilkent Mahallesi Imar Ofisi’nde sosyal medya hesaplari sahipleri ve gazetecilerle bulusan Baskan Hançerli, 11 sosyal medya sayfasinin ortak canli yayininda vatandaslardan gelen sorulari yanitladi. Binlerce kisinin merakla izledigi yayinda konusan Hançerli, “Resmi 80 bin gayri resmi rakamlara göre 120 bini bulan nüfusuyla, 40 yildir iskan edilen, insanlarin yasadigi, hiç imara kavusamamis mahallemizde 40 yillik hasret bitti. Yesilkent kazandi, Avcilar kazandi.” dedi.



Plan notlarinin askiya çikmasinin ardindan detayli bir toplanti daha yapacaklarini belirten Baskan Hançerli, “Planimiz Yesilkentli hiçbir hemsehrimizi Yesilkent Mahallemizin disina göndermeyen, Yesilkentliyi koruyan, malini mülkünü koruyan bir plan. Kamulastirma yapmak suretiyle arsasiz, evsiz birakma yok bu planda. Dolayisiyla bu planda hak kaybi yok. Bu planda Yesilkentli’nin malini mülkünü degerlendirme var. Nihayetinde okul var, park var, saglik ocagi var, yolu olmayan yerlere yol var, yasami savunan saglikli bir kent yasami var. Yesilkent adina yarasir bir kent olacak” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA