Anahtari Kopyalanarak Çalinan Araçla Ilgili 1 Kisi Tutuklandi

Samsun’da anahtari kopyalanarak çalinan araçla ilgili adliyeye sevk edilen 1 kisi mahkemece tutuklanirken, 3 kisi ise serbest birakildi.

Anahtari Kopyalanarak Çalinan Araçla Ilgili 1 Kisi Tutuklandi
Olay, Samsun’un Ilkadim ilçesi Fevziçakmak Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Irak uyruklu Nawar Ibrahim Hussein Hussenin (41), 06 MC 6042 plaka sayili Fiat Doblo marka/model aracini 415 bin TL’ye satiliga çikardi. Kimligi belirsiz 2 kisi araci satin almak istediklerini ve parayi da bir gün sonra ödeyeceklerini söyleyip araci ve anahtarini aldi. Ertesi gün araci geri getiren kimligi belirsiz sahislar araci almaktan vazgeçtiklerini söyledi.

2 gün sonra söz konusu araç park halindeyken çalindi. Aracin sahibi de polise sikayette bulundu.

Ilkadim Ilçe Emniyet Müdürlügü Suç Önleme ve Sorusturma Büro Amirligi ekipleri, yaptiklari takip ve çalismalar sonucu aracin anahtar kopyalamak suretiyle çalindigini tespit ederek olayla ilgili A.Y.’yi (26) gözaltina aldi. A.Y. aracin kendisinde kaldigini ve anahtarini da kopyaladigini, çaldiktan sonra da 77 ACA 907 sayili sahte plakayi araca taktigini, akabinde B.K. (20) ile araci parçalamak için internette tanistigi Terme ilçesindeki bir kisiye 80 bin liraya anlasip gönderdigini itiraf etti.

Ilkadim Ilçe Emniyet Müdürlügü Suç Önleme ve Sorusturma Bürosu ekipleri, olayla ilgili A.Y. ile birlikte Y.K.(27), Y.A.(27) , Ö.Ö.(24) ve Suriye uyruklu A.K.’yi(23) yakalayarak gözaltina aldi. Polisteki sorgulari tamamlanan Ö.Ö. serbest birakilirken, A.Y., Y.K., Y.A. ve A.K. bugün Samsun Adliyesine sevk edildi.

Nöbetçi mahkemeye ifade veren A.Y. tutuklanarak Samsun T Tipi Kapali Cezaevine gönderilirken, Y.K., Y.A. ve A.K. ise mahkemece serbest birakildi.
Kaynak: İHA