En Kisa Gecede 752 Yillik Medresede Siir Dinletisi

Sivas’ta bulunan 752 yillik tarihi Buruciye Medresesi’nde en kisa gecede düzenlenen programda ögrenciler ünlü sairlerin siirlerini okudu.

En Kisa Gecede 752 Yillik Medresede Siir Dinletisi


Sivas Dil ve Edebiyat Dernegi, en kisa geceyi siirle aydinlatma gelenegini sürdürdü. Sivas Belediyesi ve Sivas Valiligi Buruciye A.S.’nin katkilariyla düzenlenen geceye siir severler yogun ilgi gösterdi. Programda lise ve üniversite ögrencileri ilk önce ünlü sairlerin siirlerini daha sonra ise kendi yazdiklari siirleri okudu.

“Su anda herkes tarafindan bilinen ve kabul edilen bir program haline geldi”

Sivas Dil ve Edebiyat Dernegi Baskani Aydin Yilmaz "Gündönümü Siir Aksamlarini yapiyoruz. Bu yil 10’uncusunu gerçeklestiriyoruz. Artik Sivas’ta geleneksel bir siir ve kültür faaliyeti olarak ve su anda herkes tarafindan bilinen ve kabul edilen bir program haline geldi" diye konustu.



“Büyük edebiyatçilara sahip toplumlar tarihten günümüze büyük medeniyetler kurmuslardir”

Asik Talibi Coskun anisina yapilan siir dinletisinde konusma yapan Gaziosmanpasa Üniversitesi Doç. Dr. Ögr. Üyesi Hasan Coskun "Edebiyat ve medeniyet arasinda çok siki bir iliski vardir. Büyük edebiyatçilara sahip toplumlar tarihten günümüze büyük medeniyetler kurmuslardir. Sairlerimiz geleneklerini, göreneklerini, örf, adet ve inançlarini siirlerine, destanlarina adeta nakis nakis islemislerdir. Türk ve Türkmen kültürünün açiga çikartilmasi ve kayit altina alinamasi açisindan halk ozanlarinin çok büyük bir katkisi var. Sairler, ozanlar, aydinlar ayni zamanda kendi dönemlerinin aydin kisileridir. Asik Talibi Çoskun’un Sivas’in eserlerini, siirlerini de isledigi konulari görmekteyiz" diye konustu.

Kaynak: İHA