Deprem Bölgesinde Mezun Olan Ögrenciler Sevinç Ve Hüznü Bir Arada Yasadi

Deprem ve selin vurdugu Sanliurfa’da uzaktan egitimlerine devam etmek zorunda kalan üniversite ögrencileri, mezuniyet töreninde kep firlatip sevinç ve hüznü bir arada yasadi.

Deprem Bölgesinde Mezun Olan Ögrenciler Sevinç Ve Hüznü Bir Arada Yasadi
Kahramanmaras’ta yasanan iki büyük depremden sonra sel felaketi de yasayan Sanliurfa’da üniversite ögrencileri uzaktan egitim görmek zorunda kaldi. Yaklasik 5 ay boyunca okula gidemeyen ögrenciler, Harran Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafindan organize edilen mezuniyet töreninde bulustu. Birçok ögrencinin depremden dolayi baska illere giderek katilamadigi törende mutluluk ve hüzün bir arada yasandi.

Tören deprem basta olmak üzere felaketlerde hayatini kaybeden ve vatan ugruna sehit düsenler için 1 dakikalik saygi durusu ve akabinde istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Kürsüye çikan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ögretim Görevlisi Hülya Eraslan, süreçte yasanan zorluklara deginerek, “Bölgemizde kisa süre önce meydana gelen deprem ve akabinde yasanan sel felaketinde hayatini kaybeden vatandaslarimizi, ögrencilerimizi saygi ve rahmetle aniyor, yakinlarina bag sagligi diliyorum. Üniversiteye basladiginiz ilk günden, bu zorlu süreçlerin ardindan bu güne kadar degerli hocalarimizdan bazen uzak, bazen yüz yüze olmak üzere egitimler aldiniz. Bu egitimleri birçok sektörde ve kendi alanlarinizda is yeri egitimi ve uygulamalari dersleriyle, staj yoluyla pekistirdiniz. Bugün ise mezuniyet yasiyorsunuz. Her türlü zorlu sartlara ragmen bugün burada bu mezuniyet törenini icra ederken sizleri ve mutlulugunuzu düsündü” dedi.

Açilis konusmasinin ardindan ögrenciler kendilerine 2 yil boyunca egitim veren hocalarinin esliginde alana geldi. Okul ve siniflarinda dereceye giren ögrencilere belge ve ödüllerinin takdim edilmesinin ardindan okul birincisi tarafindan yas kütüge plaket çakildi. Toplu halde kep firlatan ögrenciler, Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi Urfa Ahengi Müzik Toplulugu esliginde halay çekti.

Ögrencilerimizin yüzünün gülmesi bizi mutlu etti

Çok zor günler geçirdiklerini söyleyen Harran Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Ögretim Görevlisi Hülya Eraslan, “Bu zor günlerin ardindan ögrencilerimizi gururla mezun etme çabasi içerisine girdik ve su anda onlarin yüzünün gülüyor olmasi bizi gerçekten ziyadesiyle mutlu ediyor” ifadelerini kullandi.

Egitim hayatinin önemli parçalarindan biri kampüs hayati

Birkaç yildir kampüslerin tenha oldugunu belirten Radyo ve Televizyon Programi Ögretim Görevlisi Mehmet Hazar, “Birkaç yildir kampüsler tenhaydi. Pandemi oldu, deprem oldu, uzaktan egitim yaptik. Bana göre okul hayatinin egitimle beraber önemli bir parçasi da kampüs hayatidir. Dolayisiyla bu vesileyle burayi tekrar canlanmis görmek benim açimdan çok hos bir sey. Ayrica ögrenci arkadaslarimiz açisindan da bu yeni bir baslangiç. Bir yandan hayatlarinin önemli bir evresi bitiyor, yeni bir evresi basliyor. Onlarin hepsini tebrik ediyorum. Bizim meslegimiz açisindan, sizler açisindan size yeni meslektaslar kazandirdik. Umarim onlar da sizler gibi basarili gazeteci olurlar” dedi.



"Depremden dolayi mutlulugu yakalayamiyorum"

Ögrencilerle birlikte halay çekmek istedigini fakat depremden dolayi halen o mutlulugu yakalayamadigini söyleyen Radyo ve Televizyon Programi Ögretim Görevlisi Dr. Ferhat Kaçar, “Buruk geçen birkaç ayin ardindan ögrencilerin böyle mezuniyette sevincini görmek açikçasi bizi mutlu etti. Ben de su anda halaya girmek isterdim ama depremden dolayi halen o mutlulugu yakalayamiyorum. Ögrencilerimiz için bu sonun baslangici. Bundan sonraki yasamlarinda kendilerine basari, huzur ve hem de iyi mesleklere sahip olmalarini diliyorum. Hepimiz zor ve sikintili süreçlerden geçtik. Depremin gölgesinde bazi ögrencilerimiz de mezuniyete gelemedi, ona da üzüldük. Bundan sonra hem bizim için hem de ögrencilerimiz için daha güzel dönemler, daha güzel yillar, daha güzel aylar olmasini diliyorum” seklinde konustu.

Sinifta dereceye girerek belge almaya hak kazanan ögrencilerden Kübra Uçan çok mutlu oldugunu belirtti.

Kendilerine egitim veren ögretim görevlileri ile rektöre tesekkür eden ögrencilerden Betül Cengiz ile Esra Tosun ise çok mutlu olduklarini belirtti.

Ögrencilerin aileleri de büyük gurur yasadiklarini dile getirdi.

Mezuniyet törenine Eyyübiye Ilçe Milli Egitim Müdürü Ahmet Demir, Gençlik ve Spor Il Müdürü Halil Eren, Gaptem Müdürü Ismail Memduh Turanoglu, Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Baskani Niyazi Kocadag, Sanliurfa Teknik Bilimler MYO Müdürü Dr. Hasan Sahin, Veteriner Fakültesi Dekan Yardimcilari Prof. Dr. Ömer Korkmaz ile Doç. Dr. Ismail Demircioglu, OSB MYO Müdürü Dr. Cevher Ilhan Cevheri, Halfeti MYO Müdürü Dr. Fatih Kayran, Turizm MYO Müdürü Doç. Dr. Ömer Faruk Demirkol, Sosyal Bilimler MYO Müdür Yardimcilari Dr. Aziz Ilgazi, Ögretim Görevlisi Hazer Aba, Yüksekokul Sekreteri Halil Orhan Aslan, is insanlari Mehmet Kaya, Osman Yüksekyayla, Tülay Imer, Abdurrahim Toru, Haci Birsen ve çok sayida sivil toplum kurulusu temsilcisi ile ögrencilerin aileleri katildi.

Kaynak: İHA