Serada Erkenci Üzüm Yetistirdi Ilk Ürünler Ikram Olacak

Manisa’nin Sarigöl ilçesinde ilk kez örtü alti erkenci üzüm yetistirildi. Geçtigimiz yil 330 bin TL maliyetle kurdugu serada erkenci üzüm yetistirmeye baslayan üretici Mustafa Otuk, üzümlerinin 2 Mayis itibariyle olgunlastigini ve ilk ürünlerini pazara sürmek yerine tanidiklarina ikram edecegini söyledi.

Serada Erkenci Üzüm Yetistirdi Ilk Ürünler Ikram Olacak
Sarigöllü genç üzüm üreticisi Mustafa Otuk (43), ilçede ilk kez örtü alti Arra 30 türü sofralik üzümü yetistirdi. Üzümlerin 25 Mayis’ta olgunlastigi ögrenildi.

Üç dönümlük sera altinda geçen yil 300 bin TL harcama yaparak Arra 30 türü sofralik üzüm yetistirmeye baslayan ancak geçen yil yeterli isitma yapamadigi için üzümlerin asiri sogukla dan zarar gördügünü anlatan Mustafa Otuk, "Geçen yil bir hata yaptim. Bu yil 30 bin TL daha harcama ile seranin içerisinde kalorifer ile isitma sistemi kurdum. Üzümlerim olmaya basladi.

Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ile örtü alti üzümlerini yetistirdim" dedi.



Bu yilki üzümler ikram

Örtü alti Arra 30 türü erkence sofralik üzüm yetistiren Mustafa Otuk, "Bu yil üzümlerimi piyasaya satmayacagim. Ese dosta ve yakinlarima ikram etmeye basladim. Gelecek yil insallah piyasada olacak. Serada üzüm çok güzel oluyor. Ürün kalitesinden ve verimden oldukça memnunum" diye konustu.

Kaynak: İHA