3'Üncüsü Gerçeklestirilen Kartal Kitap Fuari Kapilarini Açti

Kartal Belediyesi tarafindan bu yil 3’üncüsü gerçeklestirilen “Kartal Kitap Fuari”, 2 Haziran’da kapilarini açti. Fuar, 100’e yakin yayinevi yaninda, sanatla ilgili olusumlar ve sivil toplum kuruluslarina da ev sahipligi yapiyor.

3'Üncüsü Gerçeklestirilen Kartal Kitap Fuari Kapilarini Açti


Kartal Belediyesi tarafindan düzenlenen Kartal Kitap Fuari’nin 3’üncüsü kapilarini açti. Söylesilerin, kitap imza günlerinin, sahne performanslari ve konserlerin yer alacagi fuar, açik havada gerçeklesmesi, butik konsepti tasimasi anlaminda da özgün nitelikler tasiyor. Fuar ile birlikte Kartal Meydani 3’üncü kez yazarlar ile okuyuculari bulusturuyor.

Kartal Kitap Fuari’nda, bu yil Nâzim Hikmet ve Ugur Mumcu gibi edebiyat dünyasinin degerli isimleri adina da etkinlikler gerçeklestirilecek. Kartal Kitap Fuari’nin bu yilki onur konugu ise çocuk ve gençlik yazilarinin saygin isimlerinden, edebiyatta 60’inci yilini kutlayan Gülten Dayioglu olacak.

Fuara katilimci yazar ve sairler olarak, Inci Aral, Ayse Kulin, Ahmet Ümit, Latife Tekin, Mine Sögüt, Faruk Duman, Altan Öymen, Onur Öymen, Emre Kongar, Mustafa Balbay, Banu Avar, Ercan Kesal, ve edebiyat dünyasindan çok sayida isim yer alacak. 2 Haziran’da açilisi gerçeklestirilen fuar 11 Haziran aksamina kadar ziyaretçilerini agirlayacak.

3’üncü Kartal Kitap Fuari’nin açilisinda konusan Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel, "Bu kitap fuarimizin 3. yil dönümü. Daha önce de kitap fuarlari yaptik. Bu 3’üncüsü geleneksel hale gelen kitap fuarimiz insallah böyle yillar boyu devam eder. Hem okumayi hem de okuma aliskanligini nesilden nesile hepimizin ihtiyaci olan aydinlanmayi insallah hep birlikte yasariz. Bu dünya görüsünü hep birlikte benimseriz. 3. geleneksel Kartal Kitap Fuarimizin ilçemize ve bölgemize hayirli olmasini diliyorum. Yasasin kitap, yasasin okumak olsun" dedi.

Kaynak: İHA