2. Kas Uluslararasi Kisa Film Festivali Basladi

Bu yil 1-4 Haziran’da ikincisi düzenlenen Kas Uluslararasi Kisa Film Festivali basladi.

2. Kas Uluslararasi Kisa Film Festivali Basladi
Kültür ve Turizm Bakanligi, Sinema Genel Müdürlügü ve Kas Belediyesince desteklenen festival, Antik Tiyatro’da düzenlenen açilis töreniyle basladi.

Kas Belediye Baskani Mutlu Ulutas, törende yaptigi konusmada kültür ve sanatin önemine deginerek, festivalin geleneksel hale geldigini söyledi.



Festivale katilimin güzel ve memnuniyet verici oldugunu belirten Baskan Mutlu Ulutas, “Önemli olan bu süreçleri baslatabilmek. Sadece kültür sanat degil, spor ve pek çok alanda faaliyetler baslatiyoruz. Likya Kas Kültür ve Sanat Festivali’ni de önümüzdeki günlerde gerçeklestirecegiz. Faaliyetlerimiz devam ediyor, devam edecek. Hem Kas’imizi imar edecegiz, hizmetleri ilçemize kazandiracagiz hem de kültür sanat faaliyetlerimizi yürütecegiz” dedi.

Festival Direktörü Seren Topaloglu da hem yerli hem de yabanci filmler ve farkli hikayelerle yola çikacak olmanin heyecani içinde oldugunu ifade etti.

Konusmalarin ardindan film gösterimleri basladi.

Törene, Kas Kaymakami Murat Öztürk, Garnizon Komutani Binbasi Hüseyin Sadik ve Ilçe Jandarma Komutani Yüzbasi Ali Erol da katildi.



33 film gösterilecek

Festivale bu yil 60 ülkeden 548 film basvurdu. Bu çerçevede Ulusal Kisa Filmler, Ulusal Ögrenci Filmleri, Uluslararasi Kisa Filmler ve Uluslararasi Su Alti Filmleri olmak üzere 4 ana kategoride film seçkileri olusturuldu.

4 gün boyunca 33 filmin gösterilecegi festivalin ön jürisinde; Esra Bakir, Seren Topaloglu, Cem Hakverdi, Erol Yusuf ve Benan Baf, ana jürisinde ise yapimci Anna Maria Aslanoglu, Filipinli yönetmen ve senarist Zig Dulay, yönetmen Nisan Dag, oyuncu Asli Inandik ve yazar-yönetmen Meliksah Altuntas yer aldi.

Festival çerçevesinde yarisan filmlerin gösterimleri, finalistlerle söylesiler, film endüstrisinden konuklarla düzenlenecek atölyeler ve paneller ile kesif turlari düzenlenecek.

Kas Kültür Evi ve Antik Tiyatro’da yapilacak etkinlikler halkin katilimina açik, ücretsiz olacak.

4 Haziran’da kapanis ve ödül töreniyle sona erecek festival, 8-9 Haziran’da Kadiköy Sinemasi’nda, 15 Haziran’da ise Izmir Karaca Sinemasi’nda seyirciyle bulusacak.
Kaynak: İHA