YKS'de Ikinci Oturum Maraton Kosusunu Aratmadi, Saniyeler Ile Sinava Yetistiler

Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nin (YKS) ikinci oturumu ülke genelinde oldugu gibi Elazig’da da basladi. Geç kalan ve kosarak gelen ögrencilerin çabasi maraton yarislarini aratmadi. Bazi ögrenciler kapilarin kapanmasina saniyeler kala yetisti.

YKS'de Ikinci Oturum Maraton Kosusunu Aratmadi, Saniyeler Ile Sinava Yetistiler
Ülke genelinde oldugu gibi Elazig’da da YKS heyecani sürüyor. Dün ilk oturumu tamamlayan adaylar, bugün ikinci oturum olan AYT için yeniden okullarin yolunu tuttu. Adaylar, sabahin erken saatlerinde sinava girecegi okula geldi. Öte yandan geç kalan ve kosarak gelen ögrencilerin çabasi maraton yarislarini aratmadi. Bazi ögrenciler kapilarin kapanmasina saniyeler kala yetisti. Son 20 saniye kala kosarak gelen ve üzerinde esyalari bulunan bir ögrenciye ise okulun önünde bekleyen Levent Serinkaya yardim etti. Emanetçiye yetisemeyecek durumda olan ögrencinin esyalarini alan Serinkaya, sinav çikisana kadar onu bekleyecegini söyledi.



"Son 20 saniye vardi"

Geç kalan ögrencinin emanetlerine sahip çikan Levent Serinkaya, “Son saniye kosarak geldi. Son 20 saniye vardi. Çantasini birakacak kimsesi yoktu, almak zorunda kaldik. Emanete verecek zamani da yoktu. Insanlik geregi çantasini aldik. Sinav çikisi burada bekleyecegiz ve çantasini kendisine teslim edecegiz. Son saniyeydi. Giremese belki istikbali gidecek. Ama çok sükür kurtardik. Biz de kizimiza yardim edelim dedik” diye konustu.

Kizini sinava getiren Celal Bingöl ise, “Rabbim hepsine basarilar versin. Çalismayan için sikinti. Kolay degil. Emek verip istedigi gibi geçmezse bir senesine daha mal oluyor. Anneye babaya ve çocuga yardim etsin. Hepsine basarilar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA