Yenilik Partisi Genel Baskani Yilmaz'i Biçaklayan Zanli Hakkinda 20 Yila Kadar Hapis Talebiyle Dava

Yenilik Partisi Genel Baskani Öztürk Yilmaz’i biçakla yaralayan süpheli hakkinda "kamu görevlisini kasten öldürmeye tesebbüs" suçundan 20 yila kadar hapis talebiyle dava açildi.

Ankara Cumhuriyet Bassavciligi Özel Sorusturma Bürosu tarafindan Yenilik Partisi Genel Baskani Öztürk Yilmaz’in 7 Aralik 2022’de saldiriya ugramasina iliskin yürütülen sorusturmada hazirlanan iddianame, Ankara 11. Agir Ceza Mahkemesine gönderildi. Iddianameye göre, olaydan iki gün önce Istanbul’dan Ankara’ya

gelen Serhat K., suçta kullandigi biçagi Ulus’ta aldiktan sonra Yenilik Partisi Genel Merkezi’nin konumu için internetten bilgi topladi ve Yilmaz’in güncel fotograflarini inceledi. Ayrica "kasten öldürmek" suçunun kanun maddelerini arastiran Serhat K, olay yerinden kaçma plani için de bazi semt ve yollara iliskin evinde konakladigi arkadasindan bilgi aldi. Arastirmalarindan sonra partinin genel merkezinin bulundugu sokaga gelen süpheli, burada bir çay ocagindan uzun süre binayi izledi. Daha sonra parti merkezine çikan Serhat K., Yilmaz ile görüsmek istedigini dile getirdikten sonra bekleme salonuna alindi. Serhat K. bu esnada WhatsApp durumunda "Ya devlet basa ya kuzgun lese" mesajini paylasti. Makam odasina alinan Serhat K., Öztürk Yilmaz ile görüstükten sonra ayrilacagini söyleyerek tokalasmak için yanina gitti. Bu esnada bogazini sikmaya basladigi Yilmaz’i basen bölgesi ve bacaklarindan 4 kez biçakladiktan sonra olay yerinden kaçan Serhat K, suç aleti biçagi Ankara Sehirlerarasi Otobüs Terminali (ASTI) girisindeki çöp kutusuna atti. Süpheli Serhat K., olaydan saatler sonra Bolu Otobüs Terminali’nde yakalanarak gözaltina alindi. Suç ortaklarinin olup olmadiginin tespiti için dijital materyalleri, iletisim tespit ve HTS kayitlari, malvarligi ve sosyal medya hesaplari incelenen süpheliyi azmettiren ya da suçta yardim eden birine iliskin delile ulasilamadi, terör baglantisi tespit edilemedi.

Iddianamede ifadesine yer verilen süpheli Serhat K., devlet büyüklerine yönelik açiklamalari nedeniyle kizginlik duydugu Yilmaz’i cezalandirmak için Ankara’ya geldigini söyledi.

Ancak öldürme kastiyla hareket etmedigini iddia eden Serhat K., eylem için kimseden talimat ve yardim almadigini belirtti.

Serhat K.’nin öldürmek amaciyla hareket ettigi bildirilen iddianamede su degerlendirmeye yer verildi:

"Süphelinin kamu görevlisi sayilan müstekiyi arastirdigi ve takip ettigi, siyasi söylem ve eylemleri sebebiyle kendisine öfke besledigi, bu nedenle onu cezalandirmak kastiyla hareket ettigi anlasilmistir. Süphelinin plan yaparak müstekiye ulasmaya çalistigi, kararli ve net bir sekilde öldürmek amaciyla Ankara

güzergahlari ve taksi duraklarina iliskin bilgi topladigi belirlenmistir. Müstekinin yaralanmalarinin mahiyeti, suçta kullanilan sustali biçagin öldürmedeki elverisli vasita olusu ile olayin özellikleri nazara alindiginda süphelinin öldürme kasti ile hareket ettigi açik oldugu gibi süphelinin aksi yöndeki savunmalarinin cezadan kurtulmaya yönelik oldugu degerlendirilmistir."

Serhat K. hakkinda "kamu görevlisini kasten öldürmeye tesebbüs" suçundan 13 yildan 20 yila kadar hapis talebiyle dava açildi.
Kaynak: İHA