Üsüttügünü Düsünürken Kalp Krizi Geçirdigini Ögrendi, Ameliyatsiz Yöntemlerle 3 Damari Açildi

Antalya’da soguk aldigini düsünürken kalp krizi geçirdigini ögrenen Mustafa Avcil, ameliyatsiz yöntemlerle 3 damari da tamamen açilarak, tüm sikayetlerinden 1 buçuk saatlik islem sayesinde kurtuldu ve sagligina kavustu.

Üsüttügünü Düsünürken Kalp Krizi Geçirdigini Ögrendi, Ameliyatsiz Yöntemlerle 3 Damari Açildi
37 yasindaki Mustafa Avcil 2 haftadir geçmeyen nefes darligi sikayeti ile hastaneye basvurdugunda, kalp krizi geçirdigini ögrendi. Kapsamli bir merkeze basvurmasi gerektigi söylenen Avcil, Memorial Antalya Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Davran Çiçek ile görüstü. 3 damardan biri yüzde 100, digeri yüzde 95, üçüncüsü de yüzde 85 tikali oldugu belirlenen ve bypass olmak istemeyen Avcil, hemen anjiyoya alindi. Ameliyatsiz yöntemlerle 3 damari da tamamen açilan Mustafa Avcil tüm sikayetlerinden kurtuldu ve sagligina kavustu.

Nefes darligi kalp sorununa isaret etti

Küçük yaslardan itibaren aile isi olan oto galericide çalisan Mustafa Avcil 2 hafta süren nefes darligi sikayeti yasamaya basladi.

Avcil soguk aldigini düsündü ve durumu pek önemsemedi ancak son 2 gün nefes darligi ciddi boyutlara ulastiginda bir saglik kurulusuna gitti. Yapilan tetkiklerde troponin degeri yüksek saptanan ve kalp krizi geçirdigi anlasilan Avcil’a kapsamli bir merkeze basvurmasi gerektigi iletildi. Ailesinde de kalp hastaligi öyküsü olan Avcil, Memorial Antalya Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Davran Çiçek’e basvurdu.

3 damarin tamami yakini tikali çikti

Memorial Antalya Hastanesi’nde de yenilenen tetkiklerinde Avcil’in kalp krizi geçirdigi ve 3 damarinin birinin yüzde 100, digerinin yüzde 95, üçüncüsünün de yüzde 85 tikali oldugu görüldü.

37 yasinda olan Avcil genç oldugu için bypass ameliyati olmak istemedi ve anjiyoya alindi. Prof. Dr. Davran Çiçek’in gerçeklestirdigi ameliyatsiz islemlerle neredeyse 3’ü de tikali olan damarlari tamamen açildi ve Avcil tüm sikayetlerinden 1 buçuk saatlik girisimsel islem sayesinde kurtuldu.

37 yasinda bypass olmayi istemedi

Ailesinde de birkaç kiside kalp krizi öyküsü oldugu için 3 damarinin tikali oldugunu ögrendiginde sasirmadigini belirten Mustafa Avcil, “Damarlarimin tikali olmasi beni korkutmadi. Bir gün benim de basima gelecegini biliyordum ama simdi beklemiyordum. Iki haftadir yasadigim nefes darliginda son iki gün beni çok rahatsiz etti ve ben üsüttügümü, cigerlerimde bir sorun oldugunu düsünerek doktora gittim ancak durum farkliymis. Yasim genç oldugu için bypass olmayi da istemedim. Hocam ile iyi ki karsilasmisiz. Çok sansliyim” dedi.



“Ameliyatsiz islemlerle 3 damari da açtik”

Ameliyatsiz islemlerle 3 damarin tamamen açilmasini saglayan Prof. Dr. Davran Çiçek ise, “Tam tikali olan damar CTO yani daha önceden tikanmis bir damardi. Bu damari Japonya’dan gelen bir takim teller, ABD’den getirtilen mikrokateter gibi malzemeler yardimiyla özel bir teknikle açtik. Sag damarini açtiktan sonra diger 2 damarin yine farkli teknikler ile açilmasini sagladik. 1 buçuk saat süren islem sonrasinda tüm damarlardaki tikanikligi giderdik. Hastamizin ilaç tedavisini düzenleyerek ertesi gün taburcu ettik. 1 hafta sonraki kontrolünde hastamizin tam sagligina kavustugunu gördük. Hastamizin saglikli beslenerek kilo kontrolünü saglamasi, spor yapmasi, ilaçlarini düzenli sekilde almasi, doktor kontrollerini ihmal etmemesi ve en önemlisi sigara içmemesi sagligini korumasi açisindan çok önemli. Dilegimiz uzun yillar boyunca saglikli bir sekilde hastamizin takibini yapmak” diye konustu.

Kaynak: İHA