Türkiye'nin Tahil Ambarinda Bu Yil 200 Bin Ton Bugday Hasadi Bekleniyor

Dünyanin gida krizinden bahsettigi dönemde devletin islettigi Sanliurfa’daki topraklardan bereket fiskiriyor. Türkiye’nin tahil ambari olarak adlandirilan Sanliurfa’nin Ceylanpinar ilçesindeki TIGEM arazilerinde bu yil hasadi devam eden bugdaydan 200 bin ton mahsul elde edilmesi bekleniyor.

Türkiye'nin Tahil Ambarinda Bu Yil 200 Bin Ton Bugday Hasadi Bekleniyor
Türkiye’nin tahil ambari olarak adlandirilan Sanliurfa’nin bereketli topraklari, bu yil üreticinin yüzünü güldürüyor. Mercimek ve arpa hasadinin sona erdigi Tarim Isletmeleri Genel Müdürlügü (TIGEM) Ceylanpinar Tarim Isletmesinde bugday hasadi devam ediyor. Yaklasik 2 hafta önce hasadina baslanan bugday için 240 biçerdöver ayni anda tarlaya girdi. Bin 200 isçinin çalistigi hasat döneminde biçerdöverlerin topladigi bugdayi depolara tasimasi için 131 kamyondan yararlaniliyor.

Bu yil 200 bin ton bugday elde etmeyi planladiklarini söyleyen TIGEM Ceylanpinar Tarim Isletmesi Müdür Yardimcisi Osman Topçu, ”Isletmemizdeki güzlük ekilislerin hasadina 25 Mayis’ta mercimek ile baslandi. Toplam 658 bin 859 dekar alanda hasat gerçeklestirilecektir. Hasat faaliyetimizde 240 biçerdöver, 131 kamyon ve bin 200 isçi çalismaktadir. Arpa, tohumluk fig ve kirmizi mercimek hasatlarimiz tamamlandi. Sulu sartlarda tohum üretimi için ekilisi yapilan 377 bin 206 dekar bugday alanlarinda 5 Haziran itibariyla hasada basladik. Yaklasik 20-25 günlük bir sürede hasadin bitirilmesi hedeflenmektedir. Bugdaydan toplamda 200 bin ton mahsul bekliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA