Sair Ahmet Meydan'dan Musikili Siir Söleni

Balikesirli Sair Ahmet Meydan’dan Ahmet Kot Kitapliginda konuklarina ‘Hemhal Söyleyisileri’ programinda müzikli siir söleni.

Sair Ahmet Meydan'dan Musikili Siir Söleni
‘Hemhal Sohbetleri’ dahilinde moderatörlügünü Prof. Dr. Mehmet Narli’nin yaptigi Sehir, Siir ve Musiki programina katilan Sair Ahmet Meydan kendi yazdigi siirleri müzik esliliginde konuklarina siir söleni sundu.

Balikesir Büyüksehir Belediyesi Millet Kütüphanesin de bulunan Ahmet Kot Kitapligi’nda her hafta Cumartesi günleri yapilan "Hemhal Söyleyislerinin" bu haftaki konugu Sair Ahmet Meydan oldu. Programin moderatorlugünü Prof. Mehmet Narli yapti. Büyüksehir Belediyesi Konservatuari oda sanatçilarinin siir sunumunda müzik aletleri eslik ettiler.

Program Mehmet Narli’nin Sair Ahmet Meydan’i tanitmasi ile basladi.

Narli, Hemhal olmanin açiklamasini yaparak, Sair Meydan’i konusmasini yapmak üzere söz verdi. Sair Meydan, “Sehre dair neler söylenebilir, Sehre dair düsüncelerimi siire döktüm. Sehre dair siirlerimi Büyüksehir Belediyesi Konservatuari hocalarimizla birlikte sizlere sunacagiz. Bu sehirde yasayan herkesin bu sehre vefa borcu var. Güzel insanlar bugün güzel bir mekânda bulustular. Biz olaylara insanlara hos bakmaya çalisiyoruz. Güzel niyetle yola çikinca basari er ya da geç geliyor. Gönlümüzden sunlar dökülmüstü hemhal olmakla ilgili hemen o zaman gönlümüzden misralara sunlar döküldü. Sehirle hemhal olmamiz lazim. Sehirde ki gençlerle, yaslilarimizla, hastalarimizla hemhal olmamiz lazim. Hastalarimiz hastanelerde inim inleyen kimler var. Sehit yakinlarimiz var. Onlar bu sehre emanet. Sehit yakinlarimiz için hepimizin çok önemli görevimiz var” seklinde ifade etti.

Sair Ahmet Meydan sözlerinin devaminda su ifadelere yer verdi. "Halen görev yaptigim Balikesir Büyüksehir Belediyesi Baskani Yücel Yilmaz’i çalismalarindan dolayi övgü ile anarak, "Yücel Baskanimiz liderliginde bu sehirde gönül belediyeciligi yapiyoruz. Baskanimiz sehri ahenkli bir sekilde siir gibi yönetiyor. Vatandaslarimizin tüm sorunlari ve dertleri ile ilgilenmemiz için bizlere her türlü yetkiyi bizlere verdi" dedi.



Siir konusuna gelinince Sair Meydan’in ‘Balikesir’ siirini Büyüksehir Belediyesi Konservatuari sanatçilarinin enstrümanlari esliginde dinleyicilere sundu. Siir dinleyiciler tarafindan dakikalarca alkislandi. Prof. Dr. Mehmet Narli sehir üzerine yaptigi açiklamada, "Balikesir’in dününü, bugününü anlamamaktan ve sehrin gelecegini okuyamama ile karsi karsiya kaldik. Ben 2001 yilinda Balikesir’e geldigimde arkadaslarimla Pasa Camisi yaninda Çinaralti’nda bulusurduk. O zaman toplandigimiz arkadaslarla Balikesir’i söyle tanimlardik, ’70’lerin mutlu kasabasi.’ Ne demek istiyoruz? Cumhuriyet döneminde sistemle barisik olan kendi ihtiyaçlarini karsilayan, resmi bürokrasinin askerin ve polisin bazi nimetlerini alarak, bir hayat kuran kasabalardan oldugunu. Bu kasabalar 80’lerden sonra biraz tuhaflasti 80’lerden sonra hamle ve yatirim hamleleri basladi ve sehirlesmeler basladi" dedi.

Programin sonunda Sair Ahmet Meydan, "Bu sehre hizmet etmis alimleri rahmet ve minnetle anarak, Programin son siiri olarak, ’Bir Bayram Olsun’ siirini okurken, dinleyiciler duygusal anlar yasadi." Balikesir Büyüksehir Belediyesi ‘Sehre Vefa’ meclisi Baskani Gökmen Karadag, Sair Ahmet Meydan’in ‘Dua’ siirini okudu. Karadag’in okudugu bu siir katilimcilar tarafindan ayakta alkislandi. Program sonunda Balikesir Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Mehmet Birol Sahin, Prof. Dr. Mehmet Narli ve Mürsit Canbulat tarafindan Sair Ahmet Meydan’a hediyelerini taktim ettiler.
Kaynak: İHA