Genç Fikirler Depreme Dirençli Bursa Için Yaristi

Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan depreme dirençli bir sehir olusturulmasi ve genç yeteneklerin bu çerçevede projeler gelistirmesi amaciyla ‘Bursa Deprem Hackathonu’ Fikir Yarismasi düzenlendi. Yarismaya katilan gençleri ziyaret eden Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, yarisma sonunda kazananin Bursa ve Türkiye olacagini söyledi.

Genç Fikirler Depreme Dirençli Bursa Için Yaristi
Türkiye’yi yasa bogan Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan birinci derece deprem kusaginda olan Bursa’yi daha dirençli bir kent haline getirebilmek için harekete geçen Bursa Büyüksehir Belediyesi, pek çok çalismayi hayata geçiriyor. Bursa’nin kentsel dönüsümünde yeni bir süreç baslatan Büyüksehir Belediyesi, gençlerin de sürece dahil olmasi amaciyla ‘Bursa Deprem Hackathonu’ Fikir Yarismasini düzenledi.

Akilli Sehircilik ve Inovasyon Dairesi Baskanligi ile Coderspace firmasi is birliginde gerçeklesen yarismada, genç yeteneklerin depreme dayanikli bir sehir olusturulmasinda proje gelistirmeleri hedeflendi. 16-18 Haziran tarihleri arasinda yarisan takimlar, 2 ile 4 kisilik genç yeteneklerden olustu. 3 gün boyunca Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde (BTM) konaklayan ekipler, ayni zamanda projelerini de gelistirerek farkli bir deneyim kazandi.

15 sehirden 57 takim basvurdu

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas da BTM’de fikir kampina giren ekipleri ziyaret etti. Gençlerle tek tek sohbet eden Baskan Alinur Aktas, katilimcilara da basarilar diledi. Bursa’da yine farkindalik olusturacak bir etkinlige imza attiklarini söyleyen Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, ‘Deprem Hackathonu’ Fikir Yarismasina yazilim ve bilgisayar mühendisligi okuyan ögrencilerin yani sira alan disinda okuyan ögrencilerin de ilgi gösterdigini belirtti.

Deprem Hackathonu’nda katilimcilardan depreme dayanikli sehirler konusunda yenilikçi çözümler üretmelerini istediklerini ifade eden Baskan Aktas, “Yarismaya katilan ekipler, uzman jüriler tarafindan degerlendirilecek. En iyi projeleri de ödüllendirecegiz. Yarismaya, Adiyaman’dan Hatay’a, Ankara’dan Bursa’ya kadar ülkemizin 15 farkli sehrinden 57 takim basvurdu. 12 takim yarismaya hak kazandi. Yarismaya katilan ekipler 48 saat boyunca BTM’de kodlama yaparak deprem öncesi, sirasi ve sonrasinda yasanabilecek problemlere çözümler aradilar. Yarismada birinci gelecek ekibe 40 bin TL, ikinci ekibe 30 bin TL, üçüncü ekibe 20 bin TL ödül verecegiz. Bunun yaninda özel ödüllerimiz de olacak. Sonuçta kazanan Bursa ve Türkiye olacak” dedi.

Kaynak: İHA