Çanakkale Savaslari Mobil Tiri Bartin'da Ziyaretçilerini Agirladi

Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskanligi tarafindan gerçeklestirilen proje ile hayata geçirilen “Çanakkale Savaslari Mobil Müze Tiri” Bartin’da ziyaretçilerini agirladi.

Çanakkale Savaslari Mobil Tiri Bartin'da Ziyaretçilerini Agirladi


Yali mevkiinde ziyarete açilan Çanakkale Savaslari Mobil Müze Tirina ögrenciler, ögretmenler ve vatandaslar büyük ilgi gösterdi. Içerisinde savas dönemine ait materyallerin, videolarin ve savas objelerinin sergilendigi tirda ziyaretçilere bilgilendirici brosürlerin yani sira çesitli hediyeler armagan edildi. 3 gün boyunca 2 binden fazla ziyaretçiyi agirlayan Çanakkale Savaslari Mobil Müze Tirini gezen vatandaslar Çanakkale’ye gidemeyen herkesin mobil tiri ziyaret ederek Çanakkale ruhunu yasayabileceklerini ifade etti.



Mobil tiri esi ve çocuguyla ziyaret eden Yasin Birlik “Bu ülkede yasayan her bir bireyin Çanakkale savasinin nasil kazanildigi bilmeleri gerekiyor. Özellikle çocuklarimizin, gençlerimizin bu konuda çok daha suurlu ve bilgi sahibi olmalari gerekli. Biz de mobil müze tirindan derin duygularla ayriliyoruz. Bu duyguyu yasamamiza imkan saglayan, emegi olan herkese tesekkür ediyoruz. Bu vesileyle vatanimiz için canlarini feda eden tüm sehitlerimizi de rahmet ve minnetle aniyoruz." diye konustu.

Çanakkale Savaslari Mobil Müze Tiri 20-21 Haziran tarihlerinde Kastamonu’nun Cide ilçesinde, 23-24-25 Haziran tarihlerinde Kastamonu’nun Tasköprü ilçesinde ziyaretçilerini agirlayacak.
Kaynak: İHA