Bursa'da Sap Hastaligi Kontrol Altina Alindi

Bursa TB Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Yildiz, halk arasinda soru isaretlerine sebep olan sap hastaligina karsi alinan önlemler sayesinde, Bursa’da endise edecek bir durum olmadigini söyledi.

Bursa'da Sap Hastaligi Kontrol Altina Alindi
Bursa Ticaret Borsasi (Bursa TB) Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Yildiz, kurban bayrami öncesinde Bursa’da bazi bölgelerde görülen sap hastaligina iliskin açiklamalarda bulundu. Sap hastaliginin, çift tirnakli hayvanlar arasinda görülen yaygin bir viral hastalik oldugunu belirten Serdar Yildiz, Tarim Bakanligi’nin baslattigi asilama kampanyasi sonrasinda Bursa Il Tarim ve Orman Müdürlügü’nün kent genelindeki tüm evcil ve çift tirnakli hayvanlara asilama programi uyguladigini kaydetti.

Yapilan taramalar sonucunda Bursa’daki hiçbir çiftlikte büyükbas veya küçükbas hayvanlarda sap hastaliginin tespit edilmedigini söyleyen Serdar Yildiz, “Ancak, kurban bayrami öncesinde diger kentlerden getirilen hayvanlar araciligiyla sap hastaligi Bursa’da birkaç noktada görülmüstür. Bu nedenle, Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan ilgili bölgelerde karantina tedbirleri uygulanmaya baslanmistir. Önemle belirtmek isterim ki, sap hastaligi et yoluyla ya da et tüketimiyle insanlara bulasmaz. Bursa gibi hayvan hastaliklarinin kontrol altina alindigi ve hayvanlarin kontrollü sartlarda kesildigi bir yerde böyle bir sorunla karsilasma ihtimali oldukça düsüktür. Ayrica, mevcut hayvan pazarlarinda tüm hayvanlar tek tek ve veteriner hekim kontrolünde incelenmekte olup yüzde 100 güvenlik saglanmaktadir” dedi.

Bursa TB Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Yildiz, alinan tedbirler sayesinde Bursali vatandaslarin bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da kirmizi et tüketimine gönül rahatligiyla devam edebilecegini dile getirdi.
Kaynak: İHA