Ünlü Sanatçi Metin Milli Ankara'da Tedavi Gördügü Hastanede Hayatini Kaybetti

Bir süredir Hacettepe Üniversitesi Hastanesinde tedavi gören Metin Milli’nin çoklu organ yetmezligi sebebiyle hayatini kaybettigi bildirildi.

Ünlü Sanatçi Metin Milli Ankara'da Tedavi Gördügü Hastanede Hayatini Kaybetti
1943 yilinda Mardin’ de dogan sanatçi kendine has tarz ve tavirlariyla Türk müzigine yeni bir soluk getirdi. Yaptigi müzigi popüler Türk sanat müzigi olarak tanimlayan sanatçi, bu yeni türün 1990’li yillarin baslarina kadar öncüleri arasinda yer aldi. Seviyorum iste parçasi ile müzige damgasini vuran Metin Milli, Çiçekler Yasta adli parçasinin yer aldigi Merhaba adli albümü ile zirveye çikmisti.

Müzige 1978 yilinda Ankara Radyosu’nda baslayan Metin Milli ilk profesyonel stüdyo kaydini 1977’de yapti. 4 altin plak ve kaset ödülü sahibi olan Milli 15 albüme imzasini atti

Ankara Ticari Ilimler Akademisi’nden mezun olan Milli; 900. Ordu donatim ana depo komutanliginda ise basladi.

O yillarda evlendigi Bercis hanimdan Bora isminde bir oglu oldu. Üç dil bilen Milli, Sismik arastirma ve sondaj faliyeti yapan uluslararasi firmalarin temsilciligini yapti. "Müzigi para kazanmak için degil, zevk için yapiyorum” diyen Milli, ticaretten kazandigi parayi müzik için harcadi. Müzigin yani sira profesyonel olarak resim ve tiyatro ile ugrasan Milli’nin hayat hikayesini anlattigi "Hikayem" isimli bir kitabi bulunuyor.
Kaynak: İHA