Çanakkale'de Kimligini Unutan Genç Sinava Giremedi

Çanakkale’de Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nin (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) girmek için Ibrahim Bodur Anadolu Lisesine gelen Daghan Tasçi isimli genç, kimligini unuttugu gerekçesiyle sinava giremedi. Görevlilere ehliyetinin yaninda oldugu belirtmesine ragmen okula alinmadi. Okul girisinde gence babasi, ‘Aksamdan her seyini hazirlamaliydin diyerek’ tepki gösterdi.

Çanakkale'de Kimligini Unutan Genç Sinava Giremedi
Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nin (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün Türkiye genelinde 10.15 itibariyla basladi.

Çanakkale’de de Ibrahim Bodur Anadolu Lisesinde sinava girmek isteyen ögrenciler okula geldi. Yetkiler tarafindan kimlik kontrolü ve üst aramasinin ardindan ögrenciler tek tek sinavin yapilacagi binaya giris yapti. Ögrencilerin aileleri ise heyecanli bir sekilde okul bahçesi ve girisinde çocuklarini bekledi. Sinava giris öncesinde aileler çocuklarina sarilarak basarilar diledi.

Ibrahim Bodur Anadolu Lisesinde sinava girmek için gelen Daghan Tasçi, kimlik yerine ehliyet gösterince sinav görevlileri tarafindan içeri alinmadi. Görevlilere ehliyetinin yaninda oldugu belirtmesine ragmen okula alinmadi. Gencin babasi da görevlilere, ‘Oglum içeriye girsin, ben dakikaya kimligi getirecegim” demesine ragmen oglu binaya alinmadi. Görevlilere saat 10.00’da kapilar kapanacagini belirterek, yetisemeyebilecegini belirttiler. Ardindan okul girisinde gence babasi, ‘Aksamdan her seyini hazirlamaliydin diyerek’ tepki gösterdi. Babasiyla kisa süre tartisma yasan Tasçi, hüzünlü bir sekilde okuldan ayrildi.
Kaynak: İHA