Bakan Özhaseki, Kahramanmaras Depreminde 3 Çocugunu Kaybeden Demirel Ailesi'ni Ziyaret Etti

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, 6 Subat’ta gerçeklesen Kahramanmaras depreminde 3 çocugunu kaybeden Demirel Ailesini ziyaret ederek bas sagligi dileginde bulundu.

Bakan Özhaseki, Kahramanmaras Depreminde 3 Çocugunu Kaybeden Demirel Ailesi'ni Ziyaret Etti
Bakan Özhaseki, “Kalbimiz, aklimiz ve bir elimiz daima afetzede kardeslerimizle olacak. Cenabi Hak sizlerin içini ferahlatsin. Allah’in istedigi istikamette Resul’ün yolunda olabilirsek ne mutlu bize” dedi.

Bakan Özhaseki, ilk ziyaretini Kahramanmaras merkezli depremlerde 3 çocugunu enkaz altinda kaybeden Demirel Ailesi’ni evinde ziyaret ederek basladi.

Ailenin TOKI’den kura sonucu çikarak yerlestikleri evlerine ziyarette bulunan Bakan Özhaseki, depremzede aileye bassagligi dileklerini ileterek, devlet olarak vatandaslarin yaninda durmaya devam edeceklerini vurguladi. Bakan Özhaseki’nin ziyaret ettigi Demirel Ailesi’nin evinde, Kuran-i Kerim de okundu.

“Hayir yapanlardan Allah razi olsun. Evi dayali, döseli sekilde teslim ettiler”

Depremde kaybettigi 3 çocugunu topraga veren Baba Demirel, “Allah sehadetlerini kabul eylesin. Bizlere de sefaatçi eylesin. Yani yapacak seyimiz yok. Gelen Rabbimden, giden Rabbime. Veren kendi, alan kendi. Verirken de bize sormadi Rabbim. Tek tesellimiz sehadetleri. En azindan bu dünyadan tertemiz gittiler. Bu dünyanin azginligindan, sapkinligindan, insanlarin, kötü insanlarin yaptiklarindan kurtuldular diye seviniyoruz” ifadeleriyle duygularini dile getirdi. Kuralarin Noter huzurunda çekildigini söyleyen Demirel, “Yerimiz belirlendi. Burayi takdim ettiler. Verenlerden, sebep olanlardan Allah razi olsun diyoruz; hayir yapanlardan, hayri geçenlerden. Evi dayali, döseli sekilde teslim ettiler. Bizim herhangi bir yere bir basvurumuz veya herhangi bir istegimiz de yoktu. Sadece tek istegimiz, orada çiftlik gibi açik arazide yasarken basimizi sokacak bir evimizin olmasiydi” ifadelerini kullandi.

“Devletten, bakanliktan ve AFAD’tan Allah razi olsun”

Depremin 36. saatinde enkaz altindan çikartilan Aynur Demirel, duygularini su sekilde aktardi:

“Zaten ilk ev yikilinca Allah öyle bir sakinlik, öyle bir güzel duygu veriyor ki, verdigi gibi, dermanini da veriyor. Çok sakindim, su an kendime ben bile sasiriyorum. Dua ettim rabbime. Ben senden raziyim, sen bize yeter ki sen razi ol diye. Oglumun sesi geliyordu. Ilk kalktigimda onunla ben holdeydim, salonun kapisindaydim. Sesi, inlemesi geliyordu. ‘Nasilsin Seyit’im, ses ver’ diye seslendim. ‘Efendim, ben iyi degilim dedi.

Çok sürmedi zaten. Onun aci çekmemesi bile benim için büyük bir teselli. Devletten, Bakanliktan, AFAD’dan Allah razi olsun. Bizim kimseye kahirlanmaya, küsmeye, darilmaya, kizmaya durumumuz yok. Bir de Rabbimden gelen bir sey, Rabbimin takdiri bu. Allah razi olsun devletimizden, Allah devletimizin yoklugunu vermesin. Bize bu sekilde sebep olup da ev yapanlardan Allah razi olsun diyoruz. Biz zaten ihtiyacimizdan fazlasini istemiyoruz. Devletten Allah razi olsun, her seyi düsünmüsler, her seyi yerlestirmisler. Eksigimizi, gedigimizi birakmamislar. Allah razi olsun hayir sahiplerinden de, hayir yapanlardan da; devletimiz bizi kimseye ezdirmedi. Çünkü insanoglu yaptigini 3 gün sonra basina kakiyor. Örnegini seçimlerde gördük. Yaptigin seyi menfaat karsiligi yapmayacaksin. Yapiyorsan da karsilik beklemeyeceksin”

“Kalbimiz, aklimiz ve bir elimiz daima afetzede kardeslerimizle olacak”

Bakan Özhaseki, depremzede Demirel Ailesini ziyareti sirasinda evde okunan Kuran-i Kerim ve dualar sonrasi her zaman afetzedelerin yaninda olduklarini, güvenli konutlarina yerlesene kadar bölgede çalismalarini sürdüreceklerini söyledi “Kalbimiz, aklimiz ve bir elimiz daima afetzede kardeslerimizle olacak. Cenabi Hak sizlerin içini ferahlatsin. Rabbim ahirette ayrilik vermesin. Orada bizlere sefaatçi olsunlar. Allah’in istedigi istikamette Resul’ün yolunda olabilirsek ne mutlu bize” diyerek aileye bassagligi diledi.

Demirel Ailesi de Bakan Özhaseki’ye, “Öyle diyoruz biz de Bakanim. Veren kendi, alan kendi. Allah sehadetlerini kabul eylesin” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA