Baba Olmak Isteyenlere 7 Önemli Ürolojik Öneri

Ürolog Prof. Dr. Adnan Gücük, baba olmanin getirdigi sorumluluklara dikkat çekerek, hem babalara hem baba adaylarina, sagliklarini korumak için tavsiyede bulundu. Prof. Dr. Gücük, düzenli korunmasiz cinsel iliskiye ragmen bir yil boyunca gebe kalamayan çiftlerin üroloji hekimine basvurmalari gerektigini söyledi.

Baba Olmak Isteyenlere 7 Önemli Ürolojik Öneri
Acibadem Eskisehir Hastanesi Üroloji Uzmani Prof. Dr. Adnan Gücük, baba olmanin, verdigi mutlulugun yaninda büyük sorumluluk da getirdigine isaret ederek “Saglikli bir yasam tarzi sadece sizin için degil, ayni zamanda aileniz ve sevdikleriniz için de önemlidir. Bu nedenle erkek sagligini korumak ve gelecekteki baba adaylari olarak iyi bir baslangiç yapmak için gerekenlere dikkat edilmeli” dedi.

Prof. Dr. Gücük, babalar ve baba adaylarinin genel sagligiyla birlikte ürolojik sagliklarini da korumalari gerektigini vurgulayarak, su önerileri siraladi:

Saglikli yasam tarzi benimseyin

Düzenli egzersiz yapmak, saglikli beslenmek ve sigara ile alkol tüketimini sinirlamak sperm kalitesi üzerinde olumlu etkiler yapabilir. Antioksidan açisindan zengin gidalar tüketmek, sperm sagligini destekleyebilir. Ayrica, asiri kilolardan kaçinmak da önemlidir.

Dengeli beslenin

Saglikli ve dengeli bir beslenme, sperm kalitesi için önemlidir. Yeterli miktarda protein, vitaminler, mineraller ve antioksidanlar içeren bir beslenme plani izlemek faydali olabilir. Özellikle folik asit, çinko, selenyum, C vitamini ve E vitamini sperm sagligi için önemli besin maddeleridir.

Stresten kaçinin

Yüksek düzeyde stres, sperm kalitesini olumsuz etkileyebilir. Stresi yönetmek için egzersiz yapmak, meditasyon, yoga gibi rahatlama tekniklerini uygulamak veya hobilerle mesgul olmak faydali olabilir.

Cinsel hayatinizi düzenleyin

Düzenli olarak cinsel iliskiye girmek, sperm kalitesi ve hareketliligi üzerinde olumlu etkiler yapabilir. Ancak asiri cinsel aktivite de sperm kalitesini etkileyebilir, bu yüzden dengeli bir sekilde cinsel iliskide bulunmak önemlidir.

Erektil disfonksiyon (iktidarsizlik) durumunda destek alin

Erektil disfonksiyon, sik görülen cinsel saglik sorunlarindan biridir. Bu yalniz baba olmanizi degil saglikli ve mutlu bir hayat sürmenizi de engelleyebilir. Eger bu konuda sorunlar yasiyorsaniz, bir üroloji uzmanindan destek almak önemlidir. Uygun tedavi seçenekleri ve önerilerle cinsel sagliginizi destekleyebilirsiniz.

Cinsel enfeksiyonlardan korunun

Cinsel yolla bulasan enfeksiyonlar, sperm kalitesini etkileyebilir. Saglikli bir cinsel yasam sürdürmek için korunma yöntemlerini kullanmak ve cinsel saglik kontrolüne düzenli olarak gitmek önemlidir.

Üreme sagligi için bir ürologa basvurun

Evli ve çocuk sahibi olmak isteyen çiftler, düzenli olarak korunmasiz cinsel iliskiye ragmen bir yil boyunca gebe kalamazlarsa doktora basvurmalidir. Bu durum, çiftin dogurganlik sorunlari yasadigini gösterebilir ve bir üreme sagligi degerlendirmesi için doktora gitmek önemlidir. Ilk adim olarak, çiftlerin üreme sagliklarinin degerlendirilmesi önemlidir. Bu, bir üroloji uzmani ve jinekolog ile görüsmek, gerekli testlerin yapilmasi ve dogurganlik sorunlarinin belirlenmesi anlamina gelir. Böylece, dogru tedavi plani olusturulabilir.
Kaynak: İHA