Lavanta Tarlasinda Gün Batimi Esliginde Yoga

Edirne’de bu yil 6’ncisi düzenlenen ’Lavanta Tarla Günleri’ çerçevesinde lavanta tarlasinda mor çiçekler arasinda günbatimi esliginde yoga yapildi.

Lavanta Tarlasinda Gün Batimi Esliginde Yoga
Edirne Valiligi himayesinde Tarim ve Orman Bakanligi Trakya Tarimsal Arastirma Enstitüsü’nün düzenledigi Lavanta Tarla Günleri etkinliginin bu yil 6’ncisi gerçeklestiriliyor. Edirne’nin Karaagaç Mahallesi’nde bulunan lavanta bahçesinde gün batimi esliginde yoga egzersizleri yapildi. Yoga egitmeni Tugçe Taranci, lavanta kokularinin esliginde günün stresi atan bir etkinlik gerçeklestirmekten mutluluk duyduklarini söyledi.

Yogaya katilanlarda Dilara Barbar da, "Gün içinde yasadigimiz yorgunluk, mutsuzluk ve umutsuzlarin ardindan bu etkinligi yapmaktan çok keyif aldik" açiklamasinda bulundu.

Mor cümbüs yogun ilgi görüyor

Fotograf stüdyosunu hatirlatan lavanta tarlasinda fotograf çekmek isteyen vatandaslar da yogun ilgi gösterdi. Lavantalarin tonlarini fon olarak kullanan vatandaslar sapka ve gözlük gibi aksesuarlarda kullanarak fotograflarini zenginlestiriyor. Lavanta tarlasini görüntülemek isteyen çok sayida fotograf tutkunlari da lavanta tarlasinda yerini aldi.

Önümüzdeki günlerde baslatilacak hasat ile elde edilecek ürünler, enstitü bünyesinde bulunan tesislerde lavanta yagi olarak üretilecek.
Kaynak: İHA