Is Sanat'tan Ücretsiz Yaz Atölyeleri
Is Sanat, yaz tatiline giren ögrencileri Istanbul Eminönü’nde bulunan Türkiye Is Bankasi Müzesi ve Ankara Ulus’ta bulunan Iktisadi Bagimsizlik Müzesi’nde farkli yas grubundaki ögrencileri, çesitli atölyeler ile agirliyor.

Verilen bilgiye göre; Is Sanat, Cumhuriyetin 100. yilina özel olarak açilan Yasasin Cumhuriyet! sergisi özelinde hazirlanan yeni atölyeleri ile yaz tatilinin gelisini kutluyor. Sergiye özel iki atölyeden biri olan “Cumhuriyet Postasi”, Yasasin Cumhuriyet Sergisi kapsaminda düzenlenen atölye, sergi turu ile basliyor. Yeni bir devletin sosyal ve ekonomik gelisimine taniklik eden ögrenciler, sergideki pul örneklerini inceliyor. Atölyeye katilacak ögrenciler, kartpostallarini keçeli boyalarla renklendirerek, dönem pullarinin birer replikalarini tasarliyor.
“Afiste Cumhuriyet Var” baslikli bir diger yeni atölyede ise Yasasin Cumhuriyet Sergi turu gerçeklestirilirken, ögrenciler, sergide bulunan “Istiyoruz” afisinden yola çikarak kuru boyalarla kendi afislerini tasarliyor. Atölyelerin ücretsiz oldugu belirtilirken, [email protected] adresinden rezervasyon talebi olusturulabilecek.
Türkiye Is Bankasi’nin Ankara Ulus’taki tarihi binasinda bulunan Iktisadi Bagimsizlik Müzesi farkli yas gruplarina yönelik “Yasasin Cumhuriyet Atölyesi”, “Cumhuriyet Postasi”, “Kilden Mühür” atölyeleri ile ögrencileri misafir ediyor.
Istanbul’un ardindan Ankara’da da ziyaretçilerini “Yasasin Cumhuriyet! Atatürk Döneminde Iktisadi Bagimsizligin Ilk Adimlari” sergisi ile bulusturan kültür merkezi, üç yeni atölye ile çocuklarin ufkunu genisletmeyi, tarihle iç içe geçen atmosferinde keyifli vakit geçirmelerini hedefliyor.
“Yasasin Cumhuriyet” atölyesinde sergiyi gezen çocuklar, Cumhuriyet kutlamalarina taniklik ediyor, kendi kutlama tacini hazirlayarak atölyeden ayriliyor. “Cumhuriyet Postasi” atölyesinde ise, sergi turuyla basladiklari gezilerine Cumhuriyetin ilani sonrasi ülkenin kalkinmasi için atilan adimlari kesfeden çocuklar, sergideki pul örneklerini inceleyip kendi kartpostallarini tasarliyor. Is Sanat’in yeni atölyelerinden “Kilden Mühür”de ise, rehberli Yasasin Cumhuriyet sergi turunun ardindan ülkenin kalkinmasi için atilan adimlari inceleyip Iktisat Kongresi’nde kullanilan mühürlerden ilhamla kendi mühür tasarimlarini hazirliyor.
Müzeler, Pazartesi günü disinda 10.00-18.00 saatleri arasinda ziyarete açik olup, [email protected] adresinden rezervasyon talebi olusturulabiliyor. 17 - 23 Haziran arasinda gerçeklesecek ve ücretsiz olarak düzenlenen atölyelerin içerikleri, yas gruplari, kontenjan sayisi ile ilgili detayli bilgiye ise issanat.com.tr adresinden alinabilecegi belirtildi.
