Yatirimci Gayrimenkulü Tercih Etmeye Basladi

Gayrimenkul Uzmani Sule Alp, seçim sonrasinda olusan hükümet ve bakanlar kurulu sonrasinda dis yatirimcilarin güven ortamini görerek, Türkiye’ye yatirimlarina basladigini ifade etti.

Yatirimci Gayrimenkulü Tercih Etmeye Basladi
Seçim öncesi belirsizligini koruyan gayrimenkul sektöründe hareketlilik basladi.

Hükümetin kurulmasi ve bakanlar kurulunun olusturulmasinin ardindan güven ve istikrar ortami saglandi. Bu da yurt disi yatirimcilarina güven verdi. Yaz aylarinin gelmesiyle de insaat ve gayrimenkul sektörleri hiz kazanmaya basladi.

Gayrimenkul Uzmani olan Sule Alp, yasanan süreci degerlendirdi.

Insaat ve gayrimenkul alaninda güven ortaminin önemine deginen Alp, dis yatirimcilarin Türkiye’yi seçmeye basladigini söyledi.



“Yatirim için erken zamani kaçirmayin”

Yatirim için firsat günlerini yasadiklarini belirten Alp, “Türkiye’de yasanan belirsizligin son bulmasiyla artik yatirimcilar hareketlenmeye basladi.

Güven ortamini görenler yatirimlarina basladi.

Gayrimenkul alaninda satislarda yasanan hareketlilik gözle görülür sekilde artarken, insaat sezonu da hizlandi. Özellikle dis yatirimcilar, insaatlarina basladi.

Yada gayrimenkul alimlarini hizlandirdi. Yaz aylarinda artik, belki de gayrimenkul alaninda yasanacak artislarin hemen öncesindeyiz. Yasanan dolar kurunun artisi, fiyatlari etkileyecektir. Yatirim yapan yatirimcilarin kesinlikle zarar etmeyecegi bir dönemdeyiz. Özellikle Kurban Bayrami sonrasinda ben fiyatlarda artis olacagini düsünüyorum. Bizler yatirimcilarimizi bayram öncesinde mutlaka gayrimenkul almaya yönlendiriyoruz. Alirken kazan sloganiyla hareket ediyoruz. Gayrimenkul alma fikri olan vatandaslarimizin bu süreyi kaçirmamalarini istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA