Samsun Yine Sele Teslim Açiklamasi Karayolu Göle Döndü

SAMSUN – Samsun’da etkili olan saganak sele dönüstü. Suyla kaplanan yol, cadde ve sokaklarda birçok araç yolda kalip arizalandi.

Samsun Yine Sele Teslim Açiklamasi Karayolu Göle Döndü
Geçen hafta selde 1 kisinin hayatini kaybettigi Samsun’da bu kez saganak gece yarisinda etkisini gösterdi. Sabahin ilk saatlerinde sel ve su baskini ile uyanan Samsunlular isyerlerine gitmekte zorlandi.

Selin en çok etkiledigi yerlerden birisi ise Ilkadim ilçesindeki Bowling Salonu’nun önündeki Atatürk Bulvari oldu. Bulvar’in Sinop’a gidis istikameti tamamen yagmur sulariyla kaplanirken, araçlar da yolda kaldi. Vatandaslar kendi imkanlariyla mazgallari açmaya çalisirken, engelli, hamile ve hastalar olay yerine gelen ambulans ile tahliye edildi. Yolda kalanlarin arsinda Samsun Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Ilhan Bayram’da vardi. Bayram’in sel sularindan etkilenen ve arizalanan araci olay yerine gelen çekici ile çekildi.

“Sanayi Bölgesinde suyun tahliye edilmesinde sikinti var”

Ildeki son durum hakkinda bilgi veren Ilhan Bayram, “Geçen seferkinden çok siddetli ve uzun süreli bir yagis var. Su anda sehir içinde trafigi isler hale getirmeye çalisiyoruz. SASKI ve belediye ekipleri çalisiyor. Sadece su anda sanayi bölgesinde suyun tahliye edilmesinde sikinti var. Diger yerlerde yagis kesildigi anda sistem çalisiyor, kisa sürede yollar açiliyor” dedi.

Saganaktan etkilenen ve yolda kalan vatandaslar ise bu yagislarin geçen selden daha etkili oldugunu, Tekkeköy’den Samsun’a gelene kadar birçok yerde su birikintisi oldugunu ve birçok aracin yolda kaldigini ifade ettiler.

Baskan Deveci: "Atakum’un tüm merkez mahallelerinde su baskinlari var"

Mimar Sinan Mahallesi’nde bir binanin istinat duvari yikildi. 3 otomobil duvarin altinda kaldi. Evlerin bodrum katlari sular altinda kaldi. Selden etkilenen yerlerde incelemelerde bulunan Atakum Belediye Baskani Cemil Deveci, "Atakum’a ciddi bir yagmur yagdi. Iklimler artik degisti. Ilçemizin tüm merkez mahallelerinde su baskinlari var. Bodrum katlari suyla doldu, istinat duvari çöken yerler var. Yarali ve can kaybiyla ilgili su anda bir sey biz ulasmadi. Selin etkilerini silmeye çalisiyor. Sadece bana ulasan bilgilere göre Atakum’da 7-8 mahallede su baskini var" diye konustu.



3 ilçede egitime ara verildi

Il Milli Egitim Müdürlügü selin ardindan yaptigi açiklamada Ilkadim, Atakum ve Canik ilçelerinde egitime 1 gün (13 Haziran Sali) ara verildigini açikladi.

Kaynak: İHA