Duvarsiz Okulda Tabiat Ile Iç Içe Binlerce Ögrenciye Egitim

Konya’da ilkokul 2. ve 4. sinifta ögrenim gören yaklasik 3 bin ögrenci, “Tabiatini kesfet” sloganiyla, Sille Tabiat Okulunda, doga ile iç içe 200’den fazla atölyede kisisel gelisimlerine katki sagliyor.

Duvarsiz Okulda Tabiat Ile Iç Içe Binlerce Ögrenciye Egitim
Konya’nin merkez Selçuklu ilçesindeki Sille Baraj Parki içerisinde bulunan Sille Tabiat Okulu, ögrencilere farkli tecrübeler kazandirmaya devam ediyor. Okul disi egitimler, ögrencilerin gelisimi için oldukça önemli rol oynuyor. Sille Tabiat Okuluna “Tabiatini kesfet” sloganiyla gelen 2. ve 4. sinifta ögrenim gören yaklasik 3 bin ögrenci, doga ile iç içe 200’den fazla alanda egitim aliyor. Doga sporlarindan arkeolojik kazi çalismalarina kadar birçok alanda egitim alan ögrenciler, ziraat, zanaat, bilim ve organik gibi alanlarda farkli etkinliklerle yeni seyler ögreniyor.

“Ögrenciler kazanimlarini burada dogayla iç içe olarak gerçeklestiriyor”

Egitimlerin, normal okullarda müfredata uygun ve o kazanimlara yönelik, alinan bilgileri okul disina tasima amaçli oldugunu belirten Sille Tabiat Okulu sinif ögretmeni Halil Ibrahim Canli, “Selçuklu ilçemizde bulunan devlet okullarindaki 2. ve 4. sinif ögrencilerimiz buraya ögretmenleriyle birlikte geliyor. Bu ögrencilerimiz yilda 6 kere belli periyotlarda ortalama ayda 1 kere buradaki egitimlere katiliyor. Burasi aslinda okul disi ögrenme ortami. Yaptigimiz egitimler, normal okullarda müfredata uygun ve o kazanimlara yönelik. Oradaki alinan bilgileri okul disina tasimak amaçli etkinlik oluyor. Tabii çok keyifli ve çok güzel bir alandayiz. Ögrencilerimiz buraya gelerek okulda ögrendikleri bilgileri, kazanimlari burada dogayla iç içe olarak gerçeklestiriyor. Birçogunu da burada canli olarak görerek uygulama firsati buluyorlar” dedi.



“200’den fazla etkinligi yaptigimiz atölyemiz var”

Her ay okullardan 96 siniftan yaklasik 3 bin ögrencinin buraya geldigini belirten sinif ögretmeni Halil Ibrahim Canli, “Okulumuzda sanat ve zanaat, gözlem, ritim, ahsap, organik gida, çini ve seramik atölyesi gibi birçok alanda egitimler veriyoruz. 200’den fazla etkinligi yaptigimiz atölyemiz var burada. Biz her ay düzenli planlar yaparak, bu atölyelerin hepsinde ögrencilerimizi yil boyunca çesitli etkinliklerle agirlamaktayiz. Su anda okulumuzda son tur etkinlik, okçuluk egitimi sabun yapimi ve arkeolojik kazi alaninda yapilmakta. Aslinda arkeolojik kazi da söyle; bir arkeolog bastan sona neler yapiyor, bunlari görme firsati buluyor ögrencilerimiz. Su anda bu etkinlikleri yapmaktayiz. Ama aydan aya etkinliklerimiz sürekli degismekte. Selçuklu ilçemizde bulunan devlet okullarindan 96 siniftan yaklasik 3 bin ögrenci aylik olarak buraya geliyor. Hafta içi her gün ögrencilerimiz sabah ve ögleden sonra olmak üzere dördüncü ve ikinci siniflarimiz buraya egitim için geliyorlar” ifadelerini kullandi.

“Siniflar 4 duvar ama burasi duvarlari olmayan bir egitim alani”

Sille Tabiat Okulunun esi olmayan bir egitim ortami oldugunu belirten Canli, “Biz burada 6 ögretmen Sille Tabiat Okulunda farkli branslarda bütün etkinliklerde çesitli görevler üstleniyoruz. Normalde hepimizin aslinda çalisma alanimiz siniflar 4 duvar ama burasi duvarlari olmayan bir egitim alani. Zaten bizim de sloganimiz aslinda ‘Tabiatini kesfet.’ Dolayisiyla burada hem ögrenciler, hem de bizler tabiatimizi kesfedip her gün yeni güzellikler görmekteyiz. Çünkü çok genis bir alanda ormanin ve gölün oldugu bir yerde etraf daglik yani böyle güzel bir ortamda egitim vermekteyiz. Bu ortamda hem çalismakta hem de ögrencilere bu ortami sunarak ortamin güzelliklerinden en güzel sekilde onlari faydalandirmaya çalisarak çok mutlu oluyoruz. Normal okul ortami tabii ki orasi da bizim, yillarca çalistigimiz yerler ama kesinlikle kiyaslayamayacagim kadar güzel bir ortam. Dolayisiyla buraya gelen hem ögrenciler hem ögrencilerimizin ögretmenleri hem de burada çalisanlar olarak gerçekten çok sansliyiz. Konya için, Selçuklu için, aslinda ülkemiz için zaten burasi tek olarak biliyoruz. Esi olmayan bir egitim ortami. Çok büyük bir sans burasi” diye konustu.

Sille Tabiat Okulundaki egitimlere katilan 4. sinif ögrencisi Ahmet Taner Günes, “Kazi çalismasi yaptik. Sabun atölyesinde kendi sabunlarimizi yaptik. Ok atmayi ögrendik. Çok güzeldi. Burayi çok seviyorum. Ögretmenlerimi de çok seviyorum” dedi.

Ögrenci Saliha Nur Avdur ise “Kayacik’tan buraya geldik. Burayi çok seviyorum ve bugün burada arkeolog olduk. Ögretmenlerimiz kazi bilimini anlatti. Ardindan sabun atölyelerine geçip, kokulu sabunlar yaptik. Burada çok eglendik ve en son ok attik. Kendim de mahallemizde bir doga yürüyüsü yapmayi planliyordum. Bir seyler ögrendim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA