Bölgeye Huzurun Gelmesiyle Silah Sesleri Yerini Yaban Keçilerine Birakti

Siirt’in Pervari ilçesi Herekol Dagi kirsalinda, nesli tükenme tehlikesi altinda oldugu için koruma altina alinan ve avlanmasi yasak olan dag keçileri, yüksek kesimlerdeki sarp kayaliklarda dronla görüntülendi.

Bölgeye Huzurun Gelmesiyle Silah Sesleri Yerini Yaban Keçilerine Birakti
Pervari ilçesi Herekol Dagi kirsalinda, Türk Silahli Kuvvetleri (TSK) tarafindan sürdürülen basarili operasyonlarin ardindan terörün tamamen temizlenmesi ile olusan huzurla birlikte yillar sonra silah sesleri yerine kirsalda dolasan yaban keçilerine birakti.

Dünya Doga Koruma Birliginin (IUCN) yayinladigi nesli tükenme tehlikesi altinda olan türlerin kirmizi listesinde bulunan yaban keçileri, Siirt’te sürü halinde gezerken dronla görüntülendi.

Yaban hayati açisindan Pervari ilçe kirsalinda yaban keçisi, ayi, kurt, tilki ve domuz gibi pek çok hayvana ev sahipligi yapiyor.

Kirmizi listede bulunan yaban keçilerinin kesinlikle avlanmamasi konusunda avci ve kaçak avcilari uyaran yetkililer, yaban keçilerinin nesli tükenme tehlikesi altinda oldugu için koruma altinda olduklarini ve bu konuda vatandaslarin duyarli olmasini istedi.
Kaynak: İHA