Mezuniyet Belgelerini At Üzerinde Aldilar
Bursa Uludag Üniversitesi’nde (BUÜ) 2022-2023 akademik yilini basariyla tamamlayan fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokul ögrencileri mezuniyet belgelerine kavusuyor. Mennan Pasinli Atçilik Meslek Yüksekokulu ögrencileri, mezuniyet belgelerini at üzerinde almasi renkli görüntülere sahne oldu.

Iki yillik egitimi basariyla tamamlayan ögrenciler, MYO bahçesinde özel bir törenle mezuniyet belgelerini aldi. Törene BUÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Adem Dogangün, önceki Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, Ziraat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ilhan Turgut, Mennan Pasinli Atçilik MYO Müdürü Doç. Dr. Gülsen Goncagül, akademisyenler, ögrenci ve aileleri katildi.
Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Adem Dogangün, asrin felaketi denilen deprem felaketinin ardindan kutlamalarin her zaman bir nebze buruk geçecegini kaydetti.
Mennan Pasinli Atçilik MYO’nun kendileri için son derece kiymetli olduguna isaret eden Prof. Dr. Adem Dogangün, “Burada verilen egitimin niteligi, elde edilen bilgiler her anlamda çok özel. Ben insaat mühendisligi bölümünde akademisyenim. Kendi asistanimin bile buradan mezun oldugunu ögrendim. Buradan mezun olan diger ögrencilerimizin de önemli yerlerde görev aldiklarini biliyoruz. Biz de bundan gurur duyuyoruz. Bu vesile ile egitim veren tüm hocalarimizi ve mezun olan tüm ögrencilerimizi tebrik ediyoruz. Her birine basarilar diliyoruz” seklinde konustu.
Mennan Pasinli Atçilik MYO Müdürü Doç. Dr. Gülsen Goncagül ise, meslek yüksekokulundan mezun olan ögrencilere seslendigi konusmasinda su cümleleri kurdu;
“Üniversitemizde egitim-ögretim alaninda sizlerden istenilen süreçleri ve yetileri tekrar tekrar yerine getirerek, sinavlarinizi tamamlayarak mezun olmaya hak kazandiniz. Mezuniyet her zaman bir seylerin sonu gibi görünse de ayni zamanda yeni bir baslangiçtir. Dünyada kalici olan tek yeti ögrenmeyi ögrenmektir. Sizler, donatildiginiz bilgileri bundan sonra en iyi sekilde uygulayacak ve yeni bir hayata baslayacaksiniz. Her birinize sonsuz basarilar diliyorum, yolunuz açik olsun” dedi.
Önceki Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz da, 1 hafta önce rektörlük döneminin sonuna geldigini ve görevi yakin çalisma arkadasi Prof. Dr. Ferudun Yilmaz’a teslim etmenin mutlulugunu yasadigini vurguladi. Katildigi son mezuniyet töreni olacagini vurgulayan Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, “Görev süresi içerisinde çok sayida projeye imza attik. Büyük ölçüde üniversitemizin yapilandirilmasini hemen hemen tamamladik. Akademisyen ve ögrencilerimizin yararlanacagi bir çok çalismayi da hayata geçirdik. Insallah yeni dönem çok daha güzel geçecek. En güzel sekilde egitimlerini tamamlayan kiymetli ögrencilerimizi tebrik ediyorum, hocalarimiza da emekleri için tesekkür ediyorum. Mezuniyet töreninin hayirlara vesile olmasini diliyorum” açiklamasinda bulundu.
Dönem birincisi seçilen Fatih Tosun’un mezuniyet kütügüne nal çakmasinin ardindan mezuniyet belgelerinin dagitildigi tören, ögrencilerin hep birlikte kep firlatmasiyla sona erdi.
