Texas, Meksika Sinirina Göçmenler Ve Kaçakçilar Için Yüzen Bariyer Koyacak

ABD’nin Texas eyaletinde yeni sinir güvenligi yasasi ile Meksika sinirindaki Rio Grande Nehri üzerine uyusturucu ve silah kaçakçilari ile göçmenlerin geçisini önlemek amaciyla yüzen bariyerler konulacak.

Texas, Meksika Sinirina Göçmenler Ve Kaçakçilar Için Yüzen Bariyer Koyacak


ABD’nin Texas eyaleti Meksika sinirindaki güvenlik önlemlerini arttirdi. Texas Eyaleti Valiligi’nden yapilan açiklamada, Meksika sinirindan uyusturucu ve silah kaçakçilari ile göçmenlerin geçisini önlemek amaciyla 6 maddeden olusan yasa tasarisi Texas Valisi Greg Abbott tarafindan onaylandi. Yeni yasa ile sinirin daha iyi kontrol edilmesi için Tas ile Meksika sinirindaki Rio Grande Nehri üzerine birbirine baglanmis düzenekler konulacak. Texas eyaleti güvenlik güçlerinin Meksika sinirinda zanlilari arama ve tutuklama yetkileri genisletilecek ve sinir güvenligi amaciyla insansiz hava araçlari IHA’lar kullanilabilecek.

Texas Valisi Greg Abbott yasayi imzaladiktan sonra yaptigi basin toplantisinda bu yasanin Texaslilari ve Amerikalilari sinirdaki kaos ve krizden korumak ve Texas’in yasadisi göçle mücadeleye devam etmesini saglamak için çikarildigini belirtti.

Abbott sosyal medya hesabindan yeni sinir güvenligi yasasi ile ilgili ABD Baskani Joe Biden’a gönderme yaparak “Texas, Biden’in sinir krizine karsi hatti korumaya devam edecek” ifadesini kullandi.

Texas Valisi Greg Abbott, daha önce birçok kez ABD Baskani Joe Biden’in göç ile ilgili politikalarina karsi çiktigini belirtmis ve Biden’i sinir kapilarini açik tutarak ülkeyi benzeri görülmemis bir krize sürüklemekle suçlamisti.
Kaynak: İHA