Milletvekili Karakoz, Kösk'te Kestane Üreticileri Ile Bulustu

CHP Aydin Milletvekili Evrim Karakoz, Kösk Gökkiris Mahallesi’nde kestane üreticileri ile bir araya gelerek sorunlarini dinledi.

Milletvekili Karakoz, Kösk'te Kestane Üreticileri Ile Bulustu


Beraberindeki heyetle birlikte Gökkiris Mahallesi kestanelik mevkiine giden, orada Mahalle Muhtari Süleyman Taç’tan ve üreticilerden bilgi alarak, Gal Arilarinin kestane agaçlarina verdigi zararlari yerinde inceleyen CHP’li Karakoz, “Çiftçilerimiz uzun zamandir zaten kestane agaçlarindaki dal kanseri ile mücadele ediyordu, maalesef son iki yildir da Gal Arilari ile mücadele etmeye basladilar” dedi.



Tarim bakanina çagrida bulundu”

Milletvekili Karakoz, “En basta Tarim Bakanina, sonrasinda il ve ilçe müdürlüklerine sesleniyorum. Bir an önce bu Gal Arilari ile mücadelenin baslatilmasi ve sorunun hizla çözüme ulastirilmasi gerekmektedir. Aksi durumda Gal Arilari daha fazla yayginlasirsa kestane üretiminin sonu gelebilir” dedi.



“Konunun takipçisi olacagiz”

CHP Aydin Milletvekili Evrim Karakoz, “Hem Cumhuriyet Halk Partisi olarak hem de Aydin Milletvekili olarak bu konunun takipçisi olacagimizdan kimsenin kuskusu olmasin. Her platformda kestane üreticimizin bu sorununu dile getirecegim” diyerek açiklamasina son verdi.
Kaynak: İHA