Izmir'deki Biçaklama Olayiyla Ilgili Iletisim Daire Baskanligindan Açiklama

Izmir Otogari’nda meydana gelen ve yasli bir vatandasin biçaklanarak yaralanmasi olayiyla ilgili sosyal medyada süphelinin Afganistan uyruklu oldugu paylasimlari, Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafindan yalanlandi. Saldirganin Afganistan uyruklu degil, Çorum dogumlu bir Türk vatandasi oldugu bildirildi.

Izmir'deki Biçaklama Olayiyla Ilgili Iletisim Daire Baskanligindan Açiklama
Olay dün ögle saatlerinde Bornova ilçesinde bulunan Izmir Sehirlerarasi Otobüs Terminali’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre M.Y. (74), otogar peronunda beklerken bir anda B.Y. tarafindan biçakli saldiriya maruz kaldi. Gögsüne aldigi biçak darbesiyle yaralanan yasli adam, olay yerine gelen saglik ekipleri tarafindan ambulansla Ege Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesine kaldirildi. Saldirgan ise polis ekipleri tarafindan gözaltina alinarak emniyete götürüldü.

Psikolojik sikintilari varmis

Biçakli saldirgan B.Y.’nin emniyetteki ifadesinde ise, psikolojik sikintilar nedeniyle bunalima girdigini, otogar disinda tanimadigi kisilerle yasadigi münakasa nedeniyle sinirlerinin bozuldugunu ve önceden tanimadigi otogar yolcu bekleme salonunda yürümekte olan M.Y. isimli vatandasi biçakla yaraladigini söyledigi ögrenildi. Emniyetteki islemleri tamamlanan saldirgan, çikarildigi hakimlikçe tutuklandi.

Iletisim Daire Baskanligindan açiklama

Öte yandan meydana gelen olayin sosyal medyada, ’Izmir Otogar’da uyusturucu kullanan bir Afganistanlinin, yasli bir adami kalbinden biçakladigi iddia ediliyor’ olarak paylasilmasi üzerine Cumhurbaskanligi Iletisim Daire Baskanligi Dezenformasyonla Mücadele Merkezi bir açiklama yayimladi. Sosyal medyadan yapilan açiklamada, "Izmir Bornova Otogar içerisinde meydana gelen olayda M.Y. isimli bir vatandasimiz yaralanmis, saldirgan otogar güvenligi tarafindan suç aleti biçakla yakalanmistir. Bornova Ilçe Emniyet Müdürlügünce gözaltina B.Y. isimli sahsin iddia edildigi gibi mülteci degil, hirsizlik suçundan kaydi bulunan Çorum dogumlu Türk vatandasi oldugu tespit edilmistir. Saldirgan, psikolojik sikintilar nedeniyle bunalima girdigini, otogar disinda tanimadigi kisilerle yasadigi münakasa nedeniyle sinirlerinin bozuldugunu ve önceden tanimadigi otogar yolcu bekleme salonunda yürümekte olan M.Y. isimli vatandasi biçakla yaraladigini beyan etmistir. ’Izmir otogarda uyusturucu kullanan bir Afgan yasli bir adami kalbinden biçakladi’ iddiasi dogru degildir" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA