Içisleri Bakani Ali Yerlikaya Açiklamasi 'Ankara'da Cigerimiz Yandi'

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, Adiyaman’a yaptigi ziyaret sirasinda Ankara’daki patlama ile ilgili olarak yaptigi açiklamada, “Ankara’da cigerimiz yandi” dedi.

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya Açiklamasi 'Ankara'da Cigerimiz Yandi'
Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, deprem bölgesinde ilk ziyaretini Adiyaman’a yapti. Adiyaman Valiliginde koordinasyon toplantisina katilan Ali Yerlikaya, daha sonra gazetecilere açiklamalarda bulundu.

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, Ankara’daki patlama ile ilgili olarak, “Buraya gelirken uçaga bindik, uçaktayken Ankara’dan üzücü bir haber aldik. Ankara Elmadag ilçemiz içerisinde Makine Kimya Barut Sanayii’nin dinamit imalat atölyesinde üretim bandinda meydana gelen bir tepkime, bir kaza oldugu söyleniyor. Artik o sorusturmayla gerçek hakikat ne oldugu ortaya çikacak. Ankara’da cigerimiz yandi. Maalesef 5 çalisanimiz Hakk’in rahmetine kavustu. Mekanlari cennet olsun. Yakinlarina, mesai arkadaslarina ve Makine Kimya Barut Sanayii’ne, oradaki kiymetli idarecilere, ailelerine bassagligi diliyorum. Allah tekrarindan bizleri korusun” diye konustu.



“Devlet millet el ele deprem bölgesinde destan yazdi”

Deprem bölgesindeki çalismalar ve süreç ile ilgili de açiklamada bulunan Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, devlet ve milletin birlikte bu bölgede destan yazdigini vurguladi. Bakan Ali Yerlikaya, “Devlet millet el ele, 6 Subat’tan bu güne Adiyaman basta olmak üzere tüm deprem illerimizde bir destan yaziyoruz. Yaralari sarmak, gönülleri kazanmak, depremzede vatandaslarimizin hayir dualarini almak için onlarin ‘Allah razi olsun’ sözlerine muhatap olabilmek için gece gündüz demeden gayret gösteriyoruz. Adiyaman’da ismini bildigimiz bilmedigimiz herkese ben yürekten tesekkür ediyorum. Tüm kurumlar destan yazdi, tüm kuruluslar destan yazdi. Sivil toplum kuruluslarimiz, içte ve distaki dostlarimiz gerçekten buraya çok büyük bir katki sagladi” ifadelerini kullandi.

Deprem sonrasi Adiyaman’daki konutlarin durumuyla ilgili olarak da konusan Bakan Yerlikaya, “Adiyaman’da hasar tespiti yapilan bagimsiz bölüm sayisi 269 bin 116, bunlardan orta hasarli ve üzeri olan bagimsiz bölüm sayisi 79 bin 411. Bunlarin da 63 bin 844’ü konut, 8 bin 566’si ticarethanedir. Adiyaman genelinde 5 bin 953’ü yikik, 2 bin 329’u acil yikilacak yapi olmak üzere toplam 8 bin 282 enkaz bulunuyordu, bunlarin tamami kaldirildi. Toplam 20 bin 201 olan agir hasarli binalarin da 15 bin 609’unun yikim ihalesi tamamlandi. Iki ay gibi kisa zaman içerisinde yikilmasi ve enkazlarinin kaldirilmasini tamamlayacagiz. Yikim ve enkaz kaldirma süreci içerisinde toz ve gürültü vatandasi rahatsiz ediyor, döküm yapilan yerde ayiklama islemi yapilacak. Adiyaman’da 64 bin 500 konut yapilacak. Bunlarin 28 bin 934’ünün ihalesi yapildi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA