Taltif Töreni Kurumsal Liyakatin Nisanesi Oldu

Bayburt Üniversitesinin entegre kalite sistemi çerçevesinde sürdürülen kurumsallasma faaliyetleri, insan kaynaklari yönetiminde liyakat ve objektif degerlendirme odakli yeni yönergedeki ölçütleri esas alan Taltif yaklasimiyla çagin ötesini hedefleyen bir forma kavustu. Bu yil ikincisi düzenlenen Taltif Töreniyle kurumsal gelenegin kökleri saglamlasti.

Taltif Töreni Kurumsal Liyakatin Nisanesi Oldu
Akademik ve idari personelin performanslarini merkeze alan bir kurumsallasma ve büyüme vizyonunu hayata geçiren Bayburt Üniversitesi, insan kaynaklari yönetiminde çagin gereklerinin sinirlarini ileriye tasiyor. Mevcut insan kaynaginin verimlilesmesi ve performanslarin dogru yönetimi açisindan gerekli olan altyapi çalismalari kapsaminda yeni atama ve yükselme ölçütlerinin yer aldigi yönergeyi tamamlayan Bayburt Üniversitesi, söz konusu yönergede açikça ve objektif olarak tanimlanan taltif esaslarina göre tasarlanan Taltif Törenini bir kez daha basariyla tamamladi. Taltif Komisyonunun objektif ölçüm parametrelerini degerlendirerek bir siralama listesi yayinlanmasiyla kesinlesen sonuçlara göre taltif hakki kazanan personele belgeleri, Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Ali Savas Bülbül, Prof. Dr. Mahir Kadakal ve Prof. Dr. Ümmügülsüm Erdogan’in yani sira Dekanlar, Meslek Yüksekokulu Müdürleri, Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardimcilari ve Daire Baskanlari tarafindan takdim edildi.

Akademik personelin, Bayburt Üniversitesinin öz-kaynakli yazilimi olan Akademik Degerlendirme Sistemine eklenen performans parametrelerine göre, idari personelin ise çalisma yili, sicil, istikrar gibi nitel ölçütlerle birlikte amir önerisine göre taltif edildigi törende, 2022 yili performanslari çerçevesinde seçilen personelin gurur tablosu lanse edildi. Akademisyenlerin Web of Science’da taranan indekslerdeki yayin performansi fen bilimleri ile sosyal ve beseri bilimler olarak iki alanda degerlendirilirken, Q1 ve Q2 dilimlerindeki yayin sayilari da bir taltif kategorisi olarak degerlendirildi. Ayrica saygin kuruluslar tarafindan desteklenen ulusal ve uluslararasi proje sayilari ile danismanligi yapilan ögrenci proje sayilari da bir taltif ölçütü sayildi. Idari taltif kategorisinde ise her birim ve is kategorisinden önerilen/seçilen bir personel taltif edildi. Son olarak akademik hizmet kapsaminda Üniversitemizde uzun yillar hizmet ettikten sonra emekli olan Prof. Dr. Nasrullah Hacimüftüoglu, Prof. Dr. Abdulkadir Yilmaz ve Prof. Dr. Rabil Ayazoglu’na onur ödülleri takdim edildi.

Tören konusmasinda Liyakat vurgusu yapan Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, "Insan ve teknoloji tümlesmesi her ne kadar gündemi mesgul eden bir husus olsa dahi, insan merkezli bilim vizyonumuzu performans ve kurumsallasma vizyonuyla tamamlamak istiyoruz. Bizim kurumsal varolus gerekçemiz sürdürülebilir insanlik fikrini gerçeklestirmenin yollarini kesfetmek ve topluma kazandirmaktir. Bu çerçevede insan kaynaklarimizin performansi ile kurumsal kapasitemiz paralel sekilleniyor. Bireysel performansi entegre ettigimiz kurumsal performans, her bir personelimizin katkilariyla gelisiyor. Bu sebeple liyakati esas alan ve objektif degerlendirme ölçütlerini isleten bir kurumsal degerlendirme sisteminin mevzuat ve yazilim boyutlarini hizlica tamamlayarak taltif gelenegini yerlesik hale getirmenin hesaplariyla hareket ettik. Bu töreni normal sartlarda Subat ya da Mart ayinda yapmayi planlarken, depremle birlikte erteleme karari almistik. Artik her senenin basinda bir önceki senenin performanslarini ödüllendirdigimiz Taltif Törenini gerçeklestirecegiz. Bu yilki törenimizde taltif edilerek gurur tablomuzda yer alan tüm akademik ve idari personelimizi hem basarilari hem de kurumsal katkilari vesilesiyle tebrik ederim." dedi.

Kaynak: İHA