SOCAR Türkiye, Bakü'deki Fuarda Türkiye'deki 15 Yillik Yolculugunu Anlatti

Bakü Enerji Haftasi-2023 kapsaminda gerçeklesen 28. Uluslararasi Hazar Petrol ve Gaz Fuari’na katilan SOCAR Türkiye, fuara katilan üst düzey devlet yetkililerini ve ziyaretçileri, Türkiye’de geçirdigi 15 yil içinde gerçeklestirdigi faaliyetlerle ilgili bilgilendirdi.

SOCAR Türkiye, Bakü'deki Fuarda Türkiye'deki 15 Yillik Yolculugunu Anlatti


Türkiye’nin en büyük entegre endüstriyel holdinglerinden ve en büyük dogrudan dis yatirimcilarindan olan SOCAR Türkiye, Uluslararasi Hazar Petrol ve Dogal Gaz Fuari’nda, (International Caspian Oil & Gas Exhibition) Türkiye’de faaliyete basladigi 2008 yilindan bu yana hayata geçirdigi yatirimlarla ilgili bilgi paylasti. Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Petrol Sirketi'nin (SOCAR) ana sponsor oldugu ve 28’inci kez kapilarini açan bölgenin en büyük enerji fuari 31 Mayis - 2 Haziran tarihleri arasinda Baku Expo Center’da gerçeklestiriliyor.

Fuarin açilis gününe katilan Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Cumhurbaskani Ilham Aliyev, ayni zamanda sirketin stand alanini ziyaret ederek Türkiye’deki 15 yillik basarili faaliyetleriyle ilgili bilgi aldi.

Yapilan açiklamaya göre, 2008 yilinda Petkim’in yüzde 51 hissesinin alimiyla Türkiye pazarina giren sirket, Türkiye’de geçen 15 yil içerisinde 18.2 milyar dolar tutarinda yatirim gerçeklestirdi. Türkiye’de petrokimya, rafineri ve dogal gaz alaninda STAR Rafineri, SOCAR Depolama, SOCAR Terminal, Bursagaz, Kayserigaz gibi önemli grup sirketlerine sahip olan SOCAR, ayni zamanda Türkiye üzerinden Avrupa’ya dogal gaz ulastiran, Güney Gaz Koridoru’nun en önemli halkasi olan TANAP’in da büyük ortagi.

Fuara katilan SOCAR Türkiye CEO’su (Vekaleten) Elchin Ibadov, ’’15 yil gibi kisa bir sürede hayata geçirdigimiz stratejik öneme sahip projeler ve ülkelerimize kattigimiz degerle, Türkiye’nin en büyük dogrudan dis yatirimcisi ve en büyük entegre endüstriyel holdingi olmak bizlere gurur veriyor. 2023 bizim 15. yilimiz olmasinin yani sira, her iki ülkenin tarihi açisindan çok anlamli bir yili da ifade ediyor. Bu yil modern Azerbaycan’in kurucusu ve Ulusal Liderimiz Haydar Aliyev’in dogumunun 100. yil dönümünü, ayni zamanda, sadece cografi konumu degil, zenginlikleriyle, halkiyla, tarihi ve dogasiyla essiz bir ülke olan Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yilini kutluyoruz. Sirketimizi, Ulu Önder Haydar Aliyev’in isaret ettigi kardesligin, dostlugun bir simgesi olarak görmeye ve her iki ülkenin stratejik ortak hedefleri, ekonomik kalkinmasi için çalismaya, üretmeye devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA