Selçuklu Külliyesi Insaati Hizla Ilerliyor

Aksaray Belediye Baskani Evren Dinçer, yapimi devam eden Selçuklu Külliyesinde incelemelerde bulunarak, "Selçuklu sehri olarak bilinen sehrimizin bugünlerine ve yarinlarina hizmet eden simge projelerden biri olacagina inandigimiz Selçuklu Külliyesini insallah çok yakinda Aksaray’imiza kazandiracagiz" dedi.

Selçuklu Külliyesi Insaati Hizla Ilerliyor
Belediye Baskani Evren Dinçer, Selçuklu Külliyesindeki çalismalar hakkinda yetkililerden bilgiler alarak Aksaray’a yeni bir eserin kazandirildigini söyledi.

Aksaray’in ve Aksaraylinin en iyi hizmetlere layik oldugunu belirten Baskan Dinçer, “Selçuklu medeniyeti Aksaray’i adeta ikinci bir payitaht gibi görmüs, büyük bir imar kalkinmasina imza atarak Aksaray’da Cami, köprü, medrese, han ve hamam gibi birçok eser birakmistir. Bizler de ecdattan kalan bu mirasa sahip çikip ayni zamanda Selçuklu sehri olarak bilinen sehrimizin bugünlerine ve yarinlarina hizmet eden simge projelerden biri olacagina inandigimiz Selçuklu Külliyesini insallah çok yakinda Aksaray’imiza kazandiracagiz” diye konustu.

Selçuklu Külliyesinde kaba insaatin büyük oranda tamamlandigina dikkat çeken Belediye Baskani Evren Dinçer, “Kadim sehrimize yakisacak önemli projelerden birisi olan Selçuklu Külliyesi ile 2 bin 100 kisilik ibadethane, bin 670 metrekare kütüphane, 3 bin 790 metrekare otoparki ve sosyal donati alanlariyla sehrin merkezine yeni bir sosyal alan kazandiriyoruz. Selçuklu Külliyesi sehrimizin simge yapilarindan biri olacak” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA