Sehirlesme Ve Deprem Marmaris'te Konusuldu

Mugla’nin Marmaris ilçesinde düzenlenen “Türkiye’de Sehirlesme ve Deprem Gerçegi” çalistayinda belediye baskanlari ve uzmanlar deprem gerçegini konustu.

Sehirlesme Ve Deprem Marmaris'te Konusuldu


Ege ve Marmara Çevreci Belediyeler Birligi (EMARÇEB) tarafindan düzenlenen “Türkiye’de Sehirlesme ve Deprem Gerçegi” çalistayi Marmaris’te yapildi. Türkiye’nin deprem kusaginda oldugunu bir kez daha vurgulamak, depremler karsisinda çaresiz kalmamak ve sehirlesme anlayisini degistirmek amaciyla gerçeklestirilen çalistaya birlik üyesi de olan Marmaris Belediyesi ev sahipligi yapti.

Çalistayin açilis konusmasini yapan Marmaris Belediye Baskani Mehmet Oktay, böyle anlamli bir çalistaya ev sahipligi yapmaktan mutlu oldugunu dile getirerek, “6 Subat’tan sonra yasadiklarimiz Gölcük, Van, Izmir depremlerinden hiç ders almadigimizi gösteriyor. Hiç zaman kaybetmeden, 6 Subat depremlerini unutmadan çalismalarimiza devam etmeliyiz. Yalniz bunun bir devlet politikasi olmasi gerekmektedir. Devlet ve vatandas herkesin bu bilgide olmasi gerekir” dedi.



“Zaman, öngörü zamanidir”

EMARÇEB Baskani ve Edremit Belediye Baskani Selman Hasan Arslan ise “Sehirlerin, deprem, sel, yangin gibi felaketler karsisinda risk analizinin yapilarak buna göre yapilasma ve nüfus yogunlugunun düzenlenmesi gereklidir. Deprem öncesi gibi deprem sonrasi ayrica ele alinmasi gereken bir konudur. Zaman bizim öngörümüzü, ileri görüsümüzü, perspektifimizi konusturma zamanidir. Bu da süphesiz bu tür toplantilardaki deneyim, paylasim ve kazanimlarimizla olacaktir” dedi.



6 Subat depreminin yasandigi yerlerden biri olan Nurhak Belediye Baskani Ilhami Bozan ise yasadigi deneyimleri anlatti. Bozan, belediyelerin destegiyle yaralarini sarmaya çalistiklarini belirtti.



ODTÜ Jeoloji Mühendisligi Bölüm Baskani Prof. Dr. Erdin Bozkurt, Sehir Plancisi Mensure Isik, TMMOB Izmir Çevre Mühendisleri Odasi Yönetim Kurulu Baskani Serhat Tanyeri, ODTÜ Sosyal Bilimler Fakültesi Sosyoloji Ögretim Üyesi, Prof. Dr. H. Sibel Kalaycioglu’nun birer sunum yaptigi çalistaya belediye baskanlari, meclis üyeleri ve belediyelerin ilgili birim çalisanlari katildi.

Kaynak: İHA