Saglikçilar Ayakta Alkislandi

Saglik çalisanlarindan olusan Medicana Bursa Hastanesi Türk Sanat Müzigi Korosu’nun ’Medicana Bursa Hastanesi Saglik Için Söylüyor’ konserine sanatseverler büyük ilgi gösterdi.

Saglikçilar Ayakta Alkislandi
Spor ve sanatla ilgili birçok projenin öncüsü olan Medicana Bursa Hastanesi, yilin güzelliklerini anmak ve baharin ritmini yakalamak için Türk Sanat Müzigi korosu ile Bursalilarin önüne çikti. Doktorlardan hemsirelere, sekreterlerden yardimci saglik personellerine kadar çesitli alanlarda görev yapan çalisanlarin bir araya gelip olusturdugu koro, sergiledikleri performans ile sanat alaninda da basarili olduklarini gösterdi. BAOB Oditoryumu’nda gerçeklesen konsere, Hastane Genel Müdürü Dr. Remzi Karsi, Hastane Bashekimi Dr. Nese Tunali, Medicana Bursa Hastanesi Icra Kurulu Baskani Dr. Engin Bozkurt, Medicana Saglik Grubu CHRO Icra Kurulu Üyesi Seçil Terzioglu, Türk Sanat Müziginin duayen sanatçisi Kutlu Payasli, Bursa Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Fethi Yildiz, Anshan Kenti Bursa Fahri Konsolosu Nejat Yahya ve birçok sanatsever katildi.

"Eski tedavi metotlari içerisinde müzikle tedavi var"

Medicana Bursa Hastanesi Genel Müdürü Dr. Remzi Karsi, "Medicana saglik kurulu olarak sanata ve spora destek veren bir saglik kurulusuyuz. Hangi ildeysek orada sporcunun ve sanatin yaninda olmaya gayret gösteriyoruz. Kültürümüz Türk Sanat Müzigi ve Türk Halk Müzigine yatkin bir toplumuz ve birçok çalisanimiz motivasyon amaciyla radyoda, televizyonda müzige ve sanata dokunuyor. Bunu niçin birlikte yapmiyoruz dedik ve gönüllülerden bir koro olusturduk. Çalisanlar son derece motive oluyorlar tamamen gönüllü. Sadece sazlar disaridan geliyor, çok profesyonel sazi hastane içerisinde bulabilmek mümkün degil. Aileleriyle ve toplumla bulusuyorlar ve çok keyifli bir aktivite oluyor. Senede 2 defa yapmayi planliyoruz. Aralik ya da Ocakta bir tane daha yapmayi planliyoruz. Saglikla müzigi bulusturmayi istiyoruz. Eski tedavi metotlari içerisinde müzikle tedavi var, Bimarhanelerde çok güzel bestecileri ve müzikleri var. Yola çikarken bundan da esinleniyoruz. Iyi bir ekip ve repertuvar var. Geçen konserimizde oldugu gibi çok degerli devlet sanatçisi Kutlu Payasli aramizda. Onun orada olmasi ve çalisanlarimizla ve aileleriyle olmak bize güç veriyor. Guru duyuyoruz bugün keyif günümüz, yarin yine yorulacagiz. Sabah erkenden kalkacagiz hastalarimizla onlari iyilestirmek ve mutlu etmek için çalisacagiz. Bu aksam kendimizi mutlu etmek üzere yola çiktik" dedi.

Kaynak: İHA