Lise Ögrencilerine Üniversite Deneyimi

Yasar Üniversitesi, lise yaz okulunda 3 farkli egitim programi ile lise ögrencilerine üniversite deneyimi yasatacak. 17-28 Temmuz arasinda ilk kez gerçeklestirilecek lise yaz okuluna katilmak isteyen ögrenciler, 16 Haziran’a kadar basvuru yapabilecek.

Lise Ögrencilerine Üniversite Deneyimi
Yasar Üniversitesi, bu yil ilk kez düzenlenecek lise yaz okulunda lise ögrencilerine gerçek bir üniversite deneyimi yasatacak. Yaz okulunda; "Finans ve Isletme", "Mühendislik ve Teknoloji" ile "Tasarim ve Modelleme" baslikli 3 farkli egitim programi ile ögrenciler, seçtikleri alanlarda akademik egitim görecek. Yaz okulu ile ayrica ögrencilerin kisisel gelisimleri için sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif anlamda da katki saglamasi amaçlaniyor. 17-28 Temmuz 2023 tarihleri arasinda gerçeklestirilecek lise yaz okuluna hazirlik sinifi hariç tüm lise ögrencileri basvurabilecek. Üniversite akademisyenlerinin uzmanlik alanlarina göre egitimler verecegi okul, ögrencilerin gelecek planlarinin sekillenmesinde, tercihlerini daha bilinçli yapmalarina ve üniversite ortamina hazirlanmalarinda rehber olacak.

Is dünyasiyla bulusacaklar

Liseliler, yaz okulunu kapsayan iki haftalik egitim süresince akademik derslerin yani sira ilgi duyduklari mesleklere yönelik is dünyasi bulusmalarina katilim saglayabilecek. Ögrenciler için kisisel gelisim atölyeleri, ögretici sosyal, kültürel ve sportif aktivitelere katilmalari adina kadar pek çok olanak sunulacak. Programa katilacak ögrenciler, derslerin verilecegi Selçuk Yasar Kampüsünün tüm imkanlarindan yararlanabilecek. Ögrenciler, istege göre gündüz katilimli veya Yasar Üniversitesi Ögrenci Yurdunda konaklamali lise yaz okulu seçeneklerini tercih edebilecek. Kayitlarin devam ettigi lise yaz okulu için ögrenciler, 16 Haziran 2023 tarihine kadar basvurabilecek. Yine ögrencilerin, daha fazla bilgi almak ve kayit için https://lyo.yasar.edu.tr/ adresini ziyaret edebilecegi bildirildi.

Kaynak: İHA