Il Müdürü Türkoglu, Özel Gereksinimli Bireylerle Müzeleri Gezdi

Bilecik Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Ilkay Türkoglu, özel gereksinimli bireyler ile beraber kent merkezindeki müzeleri gezdi.

Il Müdürü Türkoglu, Özel Gereksinimli Bireylerle Müzeleri Gezdi
Bilecik Arkeoloji ve Etnografya müzesi ve Bilecik Yasayan Sehir Müzesi’ni gezen özel bireyler için program sonunda ney dinletisi gerçeklestirildi.

Müzelerde aileler ve çocuklar, Türkiye’nin çesitli bölgelerinden canli gruplarina ait fosilleri, canlandirma vitrinlerini ve degerli süs taslarini incelediler.

Engelli vatandaslarin sosyal hayata katilimina iliskin toplum üzerinde olumlu kanaatin olusturulmasi gerektigini belirten Il Müdürü Türkoglu, “Özel bireylerimiz ile birlikte bugün müzeleri gezdik. Kurulusumuzdan hizmet alan özel bireylerimiz bizim için degerli. Engellilerin, çocuklarin, yaslilarin gönülleri milyonlarca gönüldür. Onlarin gönüllerine dokunmak, onlari sosyal yasama daha fazla dâhil etmek ve hak ettikleri hizmetin en iyisini vermek bizim temel gayemizdir. Sosyal ve kültürel çalismalarimizin yani sira alt yapi çalismalarimizi da hiz kesmeden devam ettirerek engelsiz bir Türkiye insa ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA