Gümüshane'de Kibris Gazileri Madalyalarini Aldi

Gümüshane’de 3 Kibris gazisine daha KKTC tarafindan gönderilen Milli Mücadele Madalyasi ve beratlari düzenlenen törenle Vali Kamuran Tasbilek tarafindan verildi.

Gümüshane'de Kibris Gazileri Madalyalarini Aldi
Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti tarafindan 1974 Kibris Baris Harekâtina katilan gaziler için hazirlanan Milli Mücadele Madalyasi ve Berati için tevcih töreni Valilik Makaminda yapildi.

KKTC tarafindan milli mücadele yillarinda gösterilen feragat, fedakarlik ve kahramanligin bir ifadesi olarak 56/2000 sayili Madalya ve Nisanlar Yasasi geregince Bakanlar Kurulu’nun önerisi üzerine tevcih edilen madalyalari Vali Kamuran Tasbilek tarafindan gaziler Hüseyin Cahit Kaya ve Osman Öztürk ile gazi esi Güler Tangur’a tevcih edildi.

Törende yaptigi konusmada gazilerin Türk milletinin kahramanlik hikayelerini yazan insanlar oldugunu, vatanin, devletin, milletin övünç kaynagi, gurur vesilesi oldugunu belirten Vali Tasbilek, “Milletimizin birligi, beraberligi ugruna, devletimizin bütünlügü ugruna, varolusumuz ugruna can veren bütün aziz sehitlerimize ve bu mücadele ugruna çaba gösteren bütün gazilerimize minnetlerimizi, sükranlarimizi iletiyorum, sehitlerimize rahmet diliyorum. Sayin Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti Cumhurbaskanimizin selamlarini ve iyi dilekleriyle bu madalyalari sizlere tevcih edecegiz. Çok büyük bir gurur sizler için. Devletimizin gurur nisaneleri Gazilerimizin gögüslerinde var. Bu da Kibris Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti devletimizin, bizim yavru vatanimizin sizlere minnet ifadesinin, Sayin Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti Cumhurbaskanimiz sahsinda gönderilen birer nisanesidir, Kibris Türk halkinin sevgisi, saygisi, minnet duygularidir sizlere” dedi.

Törene Kibris Gazilerinin yani sira Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Zekai Inan, Muharip Gaziler Dernegi Gümüshane Il Temsilcisi Celil Tanguroglu katildi.

Gümüshaneli 82 Kibris Gazisinden 37’si sürekli Gümüshane’de digerleri de ülkenin ve dünyanin çesitli bölgelerinde yasarken tamami Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü tarafindan yapilan çalismayla madalyalarini teslim almis oldu.
Kaynak: İHA