Fethiye'deki Pasli Çifti Cinayeti Davasinda Beraat Karari

Mugla’nin Fethiye ilçesinde 9 Mart 2016 tarihinde av tüfegi ile vurularak öldürülen Cahit ve Hatice Pasli çifti cinayeti davasina devam edildi. Savcinin iki kez agirlastirilmis müebbet hapis cezasi talep ettigi sanigin suçun islendiginin sabit olmadigini belirten mahkeme heyeti, sanigin beraatina karar verdi.

Fethiye'deki Pasli Çifti Cinayeti Davasinda Beraat Karari
Fethiye’de 9 Mart 2016 tarihinde av tüfegi ile vurularak öldürülen Cahit ve Hatice Pasli çifti cinayetinden Muhammet Ali V.’nin tutuklu olarak yargilandigi dava Fethiye 1. Agir Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

14 aydir tutuklu bulunan Muhammet Ali V., Elmali Kapali Ceza Infaz Kurumu’ndan SEGBIS ile katildigi durusmada suçsuz oldugunu tekrarlayip beraatini istedi. Durusmaya tutuklu sanik Muhammet Ali V.’nin avukatlari Bülent Demen, Coskun Deniz Bülbül ile öldürülen Hatice Pasli’nin babasi Baki Koç ve çiftin çocuklari Aysenur Pasli ile Tolga Pasli da katildi.



Savci iki kez agirlastirilmis müebbet talep etti

Durusmada savci, sanigin öldürülen Pasli çiftine karsi eski ortakliklarindan ve hayvanlarinin çalinmasi olaylarindan dolayi husumet besledigini, olay öncesinde farkli kisilere Pasli çiftini kastederek “Ikisini birden ortadan kaldirmak lazim”, “Ben bu Cahit Pasli’yi öldürecegim. Ama Allah’indan bulsun” seklinde sözler söyledigini belirterek, olay günü saniktan alinan sag el, sol el ve tüm giysi svaplari üzerinde atis artigi tespit edildigini, olay yerinde ele geçirilen kartus ile taniklarin beyanina göre sanigin kaybetmis oldugunu iddia ettigi av tüfeginden daha önce ateslendigi söylenen ve tanik tarafindan teslim edilen kartuslarin karsilasmali incelemesinde ayni tüfekten atildiklarinin tespit edildigini kaydetti.

Sanik savunmalarinin gerçegi yansitmadigini, cezadan kaçmaya yönelik oldugunu ve sanigin eylemlerini önceden planlayarak hareket ettiginin anlasildigini söyleyen savci, kasten öldürme suçundan sanigin 2 kez agirlastirilmis müebbet hapis cezasi ile cezalandirilmasini talep etti.

"Kimseyi öldürmedim"

Tutuklu sanik Muhammet Ali V. ise savunmasinda, “Kimseyi öldürmedim. Benim çalinan tüfegimin oraya nasil gittiginin arastirilmasini istiyorum. Benim olay saatinde nerede oldugum telefon sinyallerinden bellidir. Suçu kabul etmiyorum. Beraatimi istiyorum” dedi.

Sanik avukatlari Bülent Demen ve Coskun Deniz Bülbül de, dosyadaki delillerin yetersizligine dikkat çekti. Avukatlar, ”Tutuklu sanik Muhammet Ali V.’nin silahi yok. Söz konusu kartuslarin Muhammet Ali V.’nin silahindan atildigi belli degildir. Ölenlere bakildiginda biri gögsünden, digeri arkasindan vurulmustur. Motorda giden bu iki kisinin vuruldugu anda nizami sekilde düsmesi söz konusu olamaz. Olay yerinde bir tane örnek kartus birakiliyor. Sonrasinda da bu kartusa benzer nitelikte baska kartuslar da getirilerek kolluk kuvvetine veriliyor. ’Bize göre bir kisinin bu silahtan atildigini biliyorum’ diyen bir kisinin getirdigi kartuslar hükme esas alinamaz. Bizim söyledigimiz süpheler kabul edilebilir süphelerdir. Muhammet Ali V.’ye iki defa agirlastirilmis müebbet hapis cezasi verilebilmesi için somut bir delil söz konusu degildir. Muhammet Ali V. lehine beraat karari verilmesi ve tahliye edilmesi gerektigini düsünüyoruz” seklinde savunma yapti.

Durusmada çiftin çocuklari Aysenur Pasli ve Tolga Pasli savcinin mütalaasina karsi bir diyecekleri olmadigini belirtirken, tutuklu sanik Muhammet Ali V. son sözünde “Beraatimi istiyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, toplanan delillere göre suçun sanik tarafindan islendiginin sabit olmamasi nedeniyle sanigin beraatina ve tahliyesine karar verdi. Mahkeme baskaninin muhalefet serhi düstügü kararin oy çoklugu ile alindigi kaydedildi.

"Kanun suçluyu bulsun"

Durusmayi izleyen Hatice Pasli’nin babasi Baki Koç karar sonrasi, “Kanun suçluyu bulsun. Cinayet olali 7 yil oldu. Acim tarif edilemez. Çok aci çekiyorum. Bir üst mahkemeye basvuracagim. Bu cinayetin pesini birakmayacagim. Bu olayi bilen var ama söylemiyorlar” diye konustu.

Fethiye’nin Mendos Dagi Alislibasi mevkiinde 9 Mart 2016’da motosikletiyle keçilerinin yanina giderken tüfekle öldürülen Pasli çiftini o esnada bölgede antrenman yapan motosiklet sporcusu Serkan Özdemir bulmustu. Yapilan ilk incelemede iki çocuk babasi Cahit Pasli’nin (44) gögsünden, esi Hatice Pasli’nin (38) ise sirtindan tüfekle yakin mesafe atisiyla vuruldugu belirlenmisti. Cinayet özel bir televizyonda yayimlanan Müge Anli’nin programinda da haftalar boyu yer almis, jandarmanin teknik ve fiziki takibinin ardindan Pasli çiftinin arkadasi Muhammet Ali V. gözaltina alinarak tutuklanmisti.
Kaynak: İHA