Evlat Nöbetinde 42. Aile Çocuklarina Kavustu

HDP Diyarbakir Il Baskanligi önünde evlat nöbeti tutan ailelere eylemin 996’nci gününde katilan Mardinli Akdas çifti, terör örgütü PKK’dan kaçip güvenlik güçlerine teslim olan ogullarina kavustu. Anne Gülperi Akdas, ogluna sarilip "Aç misin?" diye sordu.

Evlat Nöbetinde 42. Aile Çocuklarina Kavustu
Çocuklarinin terör örgütü PKK mensuplari tarafindan daga kaçirildigini belirterek 3 Eylül 2019’da farkli kentlerden Diyarbakir’a gelen ailelerin HDP Il Binasi önünde baslattigi oturma eylemi devam ediyor. 996’nci gününde oturma eylemine katilan Mehmet Akdas’in annesi Gülperi ve babasi Esat Akdas, çocuklarinin 2015 yilinda 20 yasindayken örgüt tarafindan daga götürüldügünü söyleyerek, evladina teslim olmasi çagrisinda bulunmustu. Ailenin çagrisi ve Mardin Il Jandarma Komutanligi ve Istihbarat Komutanligi Ikna Süreci Uzmanlarinca (ISU) yapilan müsterek ikna çalismalari neticesinde Mehmet Akdas, 31 Mayis’ta Sirnak’ta güvenlik güçlerine teslim oldu. Islemleri tamamlan örgüt mensubu Diyarbakir’a getirilerek, annesi ve babasina teslim edildi. Akdas çifti, gözyaslari içinde ogullarina sarildi.

Baba Esat Akdas, tek sikintilarinin evlat hasreti oldugunu, hiçbir sikintilari kalmadigini söyledi.

Akdas, “2015 yilindan beri 8 yildir çocugumu her yerde ariyordum. Devletimiz çok güçlü bir devlet. Getirip bize teslim etti” diye konustu.

Anne Gülperi Akdas ise evladina "Aç misin?" diye sordu. "Hayir" cevabini alan anne, ogluna sarildi.
Kaynak: İHA