Tosya'da Çiftçilere 35 Bin Adet Domates Fidesi Dagitildi

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde, atil vaziyetteki arazilerin tarima kazandirilmasi amaciyla, 69 çiftçiye yüzde 50 hibeli 34 bin 560 domates fidesi dagitildi.

Tosya'da Çiftçilere 35 Bin Adet Domates Fidesi Dagitildi
Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan yürütülen Tarim Arazilerinin kullaniminin Etkinlestirilmesi Projesi (TAKEP) çerçevesinde atil ve islenmeyen arazilerin tarim kazandirilmasi amaci ile Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 69 üreticiye 34 bin 550 domates fidesi dagitildi. Yüzde 50 olarak saglanan fideler çiftçilere dagitildi.

Konu ile ilgili konusan Tosya Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Ali Çakar, "Tarim Arazilerinin kullaniminin Etkinlestirilmesi Projesi, atil arazileri ve islenmeyen arazileri tarima kazandirilmasi için hazirlanan bir projedir. Daha önce de üreticilerimizi destekleyen projeleri çiftçimizle bulusturduk. Bu fideler teknolojik seralarda yetistiriliyor. Dagitim ve dikim asamasindan sonra ilçemiz topraklarinda Tosya’da domatesi lezzet bulacak. Bizler, çiftçimizin emegine çok büyük saygi duyuyoruz. Proje çerçevesinde 69 üreticiye dagitilan yüzde 50 hibeli domates fidelerinin Tosya’ya hayirli olmasini diliyorum" dedi.

Kaynak: İHA