Saglik-Sen Genel Baskani Dogan Açiklamasi 'Kapsamli Bir Kamu Maas Reformu Elzemdir, Kaçinilmazdir'

Saglik-Sen Genel Baskani Mahmut Faruk Dogan, kamu isçilerine yapilan zammi degerlendirerek, “Kapsamli bir kamu maas reformu elzemdir, kaçinilmazdir” dedi.



Saglik-Sen Genel Baskani Dogan, kamu isçilerine yapilan zamla ilgili yazili açiklama yapti. Açiklamasinda kamu isçilerine yapilan zammi degerlendiren Dogan, “Bu düzenlemeler yapilirken hak savunuculugunu yaptigimiz memurlarimizin, hekimlerimizin, hemsirelerimizin göz ardi edilmesine, çagrilarina kayitsiz kalinmasina, taleplerinin karsilanmamasina da riza göstermemiz mümkün degildir. Bu baglamda, kapsamli bir kamu maas reformu elzemdir, kaçinilmazdir” dedi.

Emek mücadelesi veren sendikacilarin, kamu isçilerine yahut asgari ücrete yapilan iyilestirmelere itiraz etmelerinin mümkün olmadigini, bilakis bu durumun memnuniyet verici bir gelisme oldugunu dile getiren Dogan, açiklamasina su sekilde devam etti:

“Bu düzenlemeler yapilirken hak savunuculugunu yaptigimiz memurlarimizin, hekimlerimizin, hemsirelerimizin göz ardi edilmesine, çagrilarina kayitsiz kalinmasina, taleplerinin karsilanmamasina da riza göstermemiz mümkün degildir.”

“Kamuda ücret dengesinin bozulmasina, izi silinmeyecek hasarlara yol açilmasina müsaade edilmemelidir”

Aldigi egitimle, yaptigi isle ve üstlendigi risk ile yüklendigi sorumluluk ile ayni dogrultuda gelir elde etmesi hemsirenin, hekimin, saglik teknisyeninin, teknik personelin ve memurun en tabii hakki olduguna dikkati çeken Dogan, “Geldigimiz noktada atilan adimlar, yasanan gelismeler kamuda is barisini tehlikeye sokmaktadir. Kamuda ücret dengesinin bozulmasina, izi silinmeyecek hasarlara yol açilmasina müsaade edilmemelidir. Dogru bildigimizi söylemek, olmasi gerekeni ifade etmek ve bunun gerçeklesmesi için mücadele vermek yükümlülügümüzdür. Bu dogrultuda adim atmaktan geri duramayiz. Emegimiz için, alin terimiz için, hakkimizin teslimi için mücadelemize kararlilikla devam edecegiz” degerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: İHA