Malatya Semt Konaklarinda Egitim Ve Ögretim Basladi

Malatya Büyüksehir Belediyesi’ne bagli semt konaklarinda egitim ve ögrenime baslandi.

Malatya Semt Konaklarinda Egitim Ve Ögretim Basladi
Kültür ve Sosyal Isler Daire Baskanligi’na bagli Semt Konaklari’nda LGS, destekleme ve yetistirme kurslari olan tüm egitim birimleri faaliyetlerine basladi.

Kernek Külliyesi, Melekbaba, Yesiltepe, Özalper, Salköprü ve Sehit Ramazan Sarikaya Egitim Merkezleri’nde baslatilan egitim birimlerine ögrenciler yogun katilim sagladi. Semt Konaklari’nda baslatilan kurslara katilan ögrenciler egitim ve ögrenimlerinde eksiklerini tamamlamak adina derslere katilim sagladilar. Egitim birimlerinin faaliyete baslamasiyla 750’ye yakin ögrenci, kaldiklari yerden egitimlerine yeniden basladiklari için çok mutlu olduklarini kaydettiler. Özalper Semt Konagi’nda egitim gören ögrenciler buradan aldiklari egitimlerden memnun olduklarini belirtti.

Depremde 3 ay kent disinda kaldiktan sonra Malatya’ya dönüs yaptiklarini kaydeden Irem Yigit, “Depremden sonra Ankara’ya gittik ve 3 ay boyunca orada kaldik. Daha sonra Malatya’ya döndüm. Ögretmenlerimi ve arkadaslarimizi çok özledim. Ögretmenlerimden ve arkadaslarimdan bir daha ayrilmak istemiyorum. 5. Sinifa basladigindan beri Malatya Büyüksehir Belediyesi’nin Özalper Semt Konaginda derslere geliyorum. Buradan memnumum, çok güzel bir yer" dedi

Egitim ve ögretimlerine semt konaklarinda devam eden ögrenciler diger ögrenciler ise, Büyüksehir belediyesinin sunmus oldugu imkanlarin önemine vurgu yaparak Baskan Selahattin Gürkan’a tesekkür etti.
Kaynak: İHA