Kusadasi'nda Karekodlu Çöp Konteyneri Dönemi

Kusadasi Belediyesi, kent geneline üzerinde karekod olan galvanizli çöp konteynerleri yerlestirmeye basladi. Ön yüzlerinde temizlik, çevre, hayvan ve doga sevgisi temali mesajlar yer alan konteynerler, modern ve estetik görünümleriyle de begeni topladi.

Kusadasi'nda Karekodlu Çöp Konteyneri Dönemi


Doganin korunmasinin yani sira akilli sehir uygulamalari konusunda yasama geçirdigi projelerle de dikkat çeken Kusadasi Belediyesi, kent genelindeki çesitli noktalara üzerlerinde karekod olan galvanizli çöp konteynerleri yerlestirdi. Uygulama sayesinde Kusadalilar, dolu olan çöp konteynerlerinin bosaltilmasi, temizlenmesi veya arizaliysa degistirilmesi için cep telefonlarindan konum bilgilerini de içeren karekodu okutup, Temizlik Isleri Müdürlügü’ne mesaj yollayabiliyor. Mesaji alan ekipler ise hemen harekete geçip, gerekli olan çalismayi gerçeklestiriyor. Karekodlu çöp konteynerlerinde dikkat çeken bir diger yenilik ise ön yüzlerinde temizlik, çevre, hayvan ve doga sevgisi temali mesajlarin yer almasi oldu. Çöp konteynerlerine çevreyle uyumlu daha modern görünüm kazandiran mesajlar, vatandaslarin da begenisini aldi.

Kusadasi’nin her geçen gün büyüyen bir turizm kenti oldugunu belirten Belediye Baskani Ömer Günel, “Daha önce de kent genelindeki geri dönüsüm kafeslerinde karekod dönemini baslatmistik. Simdi ayni uygulamayi çöp konteynerlerimiz için de gerçeklestirdik. Temiz bir çevre hedefiyle çalismalarimizi sürdürüyoruz. Hem kentimizin hem de belediyemizin kaynaklarini dogru kullanmak amacindayiz” diye konustu.

Kaynak: İHA