Kültür Ve Turizm Bakanligindan Deprem Bölgesindeki Ögrencilere Egitim Destegi

Kültür ve Turizm Bakanligi, Türkiye’nin önde gelen e-ticaret platformlarindan Trendyol ile birlikte deprem bölgesinde lise ve üniversiteye hazirlanan ögrencilere egitim destegi verecek.

Bakanlik, Trendyol ile yaptigi is birligi kapsaminda deprem bölgesinde hizmet veren Gezici Kütüphanelerini daha da zenginlestirerek kütüphane arsivine lise ve üniversite sinav hazirlik kitaplarini ekledi. Deprem bölgesindeki geçici barinma alanlarinda ve kirsal bölgelerdeki köy ve mahallelerde hizmet veren mobil kütüphane filosu, yüzlerce kitabin yani sira Trendyol’un sagladigi sinav hazirlik kitaplarini ögrencilere ulastiracak.

Çalismayla, depremin yarattigi zor kosullar ve kaynak yetersizliginden dolayi sinavlara hazirlanma sansi bulamayan ögrencilere hazirlik kitaplarinin ulastirilmasi ve ögrenciler için esit sartlarin yaratilmasi amaçlaniyor. Ücretsiz olarak dagitilacak kitaplar sayesinde ögrenciler, hayallerini süsleyen egitimi alabilecekleri lise veya üniversiteye giris sinavlari için hazirlanma imkani bulacak.

Bakanligin kütüphane olarak tasarladigi 48 gezici kütüphane araci, bölgede sehir merkezlerindeki geçici barinma yerlerinde sabit olarak ya da afetten etkilenen kirsal bölgelerde dolasarak hizmet veriyor. Gezici kütüphanelerin yerlerini https://bit.ly/kygmgezicikonum adresten canli olarak takip edilebiliyor.
Kaynak: İHA