Kiliçdaroglu Açiklamasi 'Gaffar Okkan'in, Sinan Ates'in Katillerini Kulaklarindan Yakalayacagim'

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Sakarya mitinginde yaptigi konusmada, "Gaffar Okkan’in, Sinan Ates’in katillerini de kulaklarindan yakalayacagim ve adalete teslim edecegim. Hiç endise etmeyin" dedi.

Kiliçdaroglu Açiklamasi 'Gaffar Okkan'in, Sinan Ates'in Katillerini Kulaklarindan Yakalayacagim'
Millet Ittifaki Cumhurbaskani Adayi ve CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Düzce’deki mitinginin ardindan Sakarya’ya geçerek vatandaslara hitap etti. Kiliçdaroglu’na Saadet Partisi Genel Baskani Temel Karamollaoglu, Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas, Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu ve Millet Ittifaki’nin milletvekili adaylari eslik etti.

"Illet, zillet ne demek?"

Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas, "Sürekli miting yaptigimiz için sesimiz azalmaya basladi ama cumartesiye kadar yetecek ve pazartesiden sonra daha gür çikacak. 14 Mayis’ta seçime gidiyoruz. Yillardir demokraside iktidarlar bu sekilde degisiyor. Vatandas bir karar veriyor. Ya mevcut iktidarinin devamina karar veriyor veya degistiriyor. Sonuca herkes uyuyor ama ertesi gün gerçek dünya ile karsi karsiya kaliyor. Kime oy verirse versin basimizin üstündedir, tercihlere saygimiz sonsuzdur. Iktidari aldiktan sonra o bize oy vermeyenleri de asla ötekilestirmeden, onlara karsi ayrimcilik yapmadan hizmetlerle bizlere oy vermediklerine pisman ederiz, keske bize verseydik dedirtiriz. ’Cumhur Ittifaki’na oy verenler söyledir, böyledir’ diyemeyiz. Cumhur Ittifaki’nin da su andaki iktidarinda kendisi gibi düsünmeyen insanlara ayni saygiyi göstermesi lazim. Illet, zillet ne demek? Bunlar kimsenin agzina yakisan sözler degil. Ne hakkiniz var bizi birbirimizle düsman etmeye. Dolayisiyla bu iktidarin gitmesi için birinci sebep budur; toplumu ayristirip ötekilestirmesidir. Bu iktidarin ’Evet biz sunu yanlis yaptik, halkimizdan özür diliyorum düzeltecegiz’ dedigini duydunuz mu? Bir sefer de üstlenin" dedi.



"Sakarya isi çözmüs ve kararini vermis"

"Türkiye’yi böldürmeyiz, bölenlere engel oluruz" diyen Yavas, "Kararli bir topluluk buraya gelmis, Sakarya isi çözmüs ve kararini vermis. Bizim isimiz su anda gençlerle. Sevgili gençler, 1. turda bitiriyor muyuz? Ilk defa siyasete elini atti gençler. Bu kadar çok gencin bir arada durdugu ve ayni iradeyi koydugu son seçim kaç yil önceydi bilmiyorum. Gençlik kendi haklarina, gelecegine sahip çikiyor. ’Yapamazlar, edemezler’ derken degisen belediyelerin hepsinde vatandasimiz rahati ve konforu bulduysa insallah tüm Türkiye’de Millet Ittifakinda oldugu gibi huzur ve bereket hakim olacak. Insanlar ötekilestirilmeyecek, ülkeme 14 Mayis’ta bahar gelecek. Kiliçdaroglu’nu 1. turda seçiyoruz, Atatürk’ün koltuguna hep birlikte götürüp oturtuyoruz" diye konustu.



"Milletin evlatlariyla bu ülkeyi yönetecegiz"

Sakarya’da her etnik kökenden insanin yasadigini ifade eden Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, "Örfü, dili ve yasam biçimiyle bir aradadir, mutlu ve huzurludur. Burasi Gaffar Okkan’in memleketidir. Burasi Sakarya Meydan Muharebesi’nde en büyük zaferlerden birini kazanan Atatürk’ün memleketidir. Sizlerle bir arada olmak çok büyük bir mutluluk. Memleketin kaybedecek bir günü bile yok, memleketimin her kösesi güzel olmak zorunda ve cennet memleketim hakkini alacak. Memleketimin her parçasini çok güzel sekilde 2’nci yüzyila hazirlayacagiz. Zor bir zaman dilimi içerisindeyiz. Derin bir yoksulluk yasiyor memleketimiz. Gerçekten sikinti içerisinde, emekli, memur sikintida. Gençlik gelecege umutla bakamiyor, iyi yetismis gençlerimiz kendi mesleklerini degil, herhangi bir meslegi baska bir ülkede yapmayi göze aliyor. Bu sorunlara çözüm bulacak güçlü bir ekibimiz var. Bu ekip Millet Ittifaki. Güçlü bir ekibiz ama bu ekip sadece 6 liderin olusturdugu bir ekip degil, kocaman gördügünüzün arkasinda görmediginiz devasa ekiplerimiz var. Örnegin Sakarya’dan Engin Özkoç. Her ilden güçlü insanlarimiz var. Bu milleti costuracak güçlü bir ekibiz ve esas gücümüzü sizden aliyoruz. Milletin evlatlariyla bu ülkeyi yönetecegiz. Bu milletin evlatlarina az önce söyledigim Millet Ittifaki’na hayatini hak, hukuk ve adalet mücadelesine adamis, devlet insani devlet hakkini en iyi temsil edecek insan ve erdemiyle, hosgörüsüyle simgelesmis bütün saldirilara ragmen hiçbir zaman sogukkanliligi ve hosgörüsünü kaybetmemis insallah 13. Cumhurbaskanimiz Kemal Kiliçdaroglu yönetecek" seklinde konustu.



"Siyasetteki ömürlerine bir nokta koyacaklar"

Saadet Partisi Genel Baskani Temel Karamollaoglu ise her geçen gün seçime biraz daha yaklasildigini ifade ederek, "Benzer toplantilari el birligi ile zaferi kutlamak için yapacagiz insallah. Kavga etmek degil bizim amacimiz. Bir kavga ortami olusturmayi adeta zorluyorlar son zamanlarda. Ama insallah korkunun ecele faydasi yok diye bir tabir yok bizde. Bu korku arkadaslarin, siyasetteki sonlarini getirecek ve aslinda onlarda memnun olacaklar, bunaldilar çünkü. Bu isi nasil birakacaklarini bilemiyorlar, ellerine yüzlerine bulastirdilar. Siyasetteki ömürlerine bir nokta koyacaklar. Hepimiz pazar günü insallah kanaatlerimizi sandikta ifade edecegiz. Biz seçimin huzur içerisinde, baris içerisinde geçmesini arzu ediyoruz. Demokrasilerde seçim en önemli konudur. Seçimin mutlaka huzurlu bir ortamda yapilmasi icap eder. Insanlar bilerek, düsünerek, kendileri ve kendi ülkelerinin gelecegi için oy kullanirlar. Bunda kimsenin korkmamasi icap eder. Ancak seçimlerde bir baska husus daha var. Siyasi partilerin adaylari siyasi partilerin temsilcileri seçime giderken halki yaniltmamalidirlar, yalandan, iftiradan, hakaretten uzak durmalari icap eder. Bugün farkli kanaatlere sahip olabiliriz, yarin iktidar degistiginde gerçekleri görüp gerçekleri kabul etmek mecburiyetinde kaliriz" dedi.



"Bir numarali hedefimiz bugünkü baskanlik sistemini degistirmektir"

Kemal Kiliçdaroglu ile 2 yildir görüsmeler yaptigini belirten Temel Karamollaoglu, "Farkli konularda projeler hazirlaniyor ama geldigimiz nokta su oldu; biz bu seçime gittigimiz zaman, bu seçimden sonra sistem degisene kadar 6 partinin liderleriyle birlikte istisare ederek karar verecegiz, adimimiz bu oldu çok açik ve net. Cumhurbaskanligi yardimciligi konusu böylece gündeme geldi. Biz savasa gitmiyoruz, zit fikirlerimiz olabilir ancak fikirlerimizi, kavga etmek için degil, birbirimize anlatmak ve ikna etmek için gündeme getiririz ve neticede bir karar verilir. Hepsini birden uygulamak mümkün olmaz ama uygulamaya konulacak konu istisare neticesinde ortaya çikar. Bir numarali hedefimiz bugünkü baskanlik sistemini degistirmektir. Kemal Bey cumhurbaskanlik makamina oturdu ve bizlerde kendisiyle birlikte çalisiyoruz. Meclis devreye girecek, ana yasa degisecek bu bir süreç gerektiriyor. 400 kisilik bir çogunlugumuz olursa bu süreç kisalir. Millet Ittifaki bir patlama yapacak, milletvekillerinin çogu Millet Ittifaki’ndan çikacak ve Meclis’te kararlar hizli alinacak. Bu ister 400 üzeri olsun isterse 300-360 arasinda olsun belli bir süre bu ülkenin yönetilmesi, bugün ki sartlarla yönetilmesi gerekiyor. Iste o zaman neyi nasil yapacagiz, bununla ilgili politika kurullarimiz fikirler ortaya koyup, projeler hazirladilar. O çerçevede adimlarimizi atacagiz" diye konustu.



"Benim ve 6 liderin görevi cumhurbaskani yardimcilari ile birlikte bu ülkenin sorunlarini çözmek"

Millet Ittifaki’nin Cumhurbaskani Adayi Kemal Kiliçdaroglu da, "Bu ülkeye iyiligi, sevgiyi, barisi ve adaleti getirecegim. Kim adaletsizlige, haksizliga ugradiysa bütün kapilarim açik olacak, hakkini teslim edene kadar mücadele edecegim. Büyük endiselerin oldugunu biliyorum. Evladi tweet attigi zaman endise duyan aileleri biliyorum, ev kirasi, mutfaktaki yanginlar bütün dertlerin her hanede yasandigini biliyorum. Dolayisiyla benim ve 6 liderin görevi cumhurbaskani yardimcilari ile birlikte bu ülkenin sorunlarini çözmek. Biz 86 milyonun sorunlarina talibiz ve o sorunlari çözecegiz. Bizim para ile pulla bir ilgimiz yok. Kul hakki yemedim ve yedirmeyecegim. Ben bunu söylüyorum, kimin ne yaptigini biliyorum. Size sözüm var, bu ülkede hepinize sözüm var. Bu ülkeye gerçekten baharlari getirecegim. Bay Kemal esittir hak, hukuk ve adalet" dedi.



"Bogazimizdan haram lokma asagiya inmedi"

Seçim vaatlerini siralayan Kiliçdaroglu, sözlerine söyle devam etti:

"Çiftçi de, üretici de, emekli de kazanacak hepsi olacak. Bir Kemal kurdu, bir Kemal kurtaracak diyorsunuz eyvallah. KYK’lara hem günesi hem bahari getirecegim. Atanamayan uzman çavuslar var, memuriyet girislerinde ciddi sorunlar var çözecegiz. Türkiye’de kim hangi sorunu yasiyorsa bu kardesiniz hepsini biliyor. Dünyada findik üretiminde bir numarayiz. Findik fiyatini baskalari belirliyor. Allah nasip eder sizlerin oylariyla cumhurbaskanligi koltuguna oturdugumda findik taban fiyati artik 4 dolar karsiligi Türk lirasi olacak. Elin oglu kazaniyor, bizden aliyor milyar dolarlari kazaniyor, onlar kazaniyor bizim alin terimizi aliyorlar, biz kazanamiyoruz. Alin teri kadar degerli bir sey yoktur. Alin terinin hakkini öderseniz bu ülkede her sey çok güzel olur. Yeter ki alin terinin karsiligini ödeyin. Ben 27 buçuk devlette çalistim. Bir söz verilince arkasinda durmak lazim. Benim bütün bürokratik hayatimi mercek altina aldilar bir sey bulabilir miyiz diye. Bulamazsiniz, bogazimizdan haram lokma asagiya inmedi. Sandiga giderken, komsunuzu yaniniza alin, baska bir partiye oy veriyorsa alacaksiniz diyeceksiniz ki; Türkiye’nin degisime ihtiyaci, huzura, büyümeye, zenginlesmeye ihtiyaci var. Yeni bir sey deneyelim, haktan, hukuktan, alin terinden söz ediyor güzel seyler söylüyor, ahlak, erdemden söz ediyor gel kardesim diyeceksin bu kez oyumuzu Kiliçdaroglu’na verelim diyeceksiniz. Ben de size su sözü veriyorum 85 milyonun cumhurbaskani olacagim, hiçbir ayrim yapmadan. Oy verir veya vermez, kimseyi ayirmayip, ötekilestirmeyecegim. Kimseye kin ve öfke duymayacagim. Adalet neyi gerektiriyorsa öyle davranacagim. Adalete ihtiyacimiz var, huzura ihtiyacimiz var."

"Sizler için çalisacagim”

"Gaffar Okkan’in, Sinan Ates’in katillerini de kulaklarindan yakalayacagim ve adalete teslim edecegim. Hiç endise etmeyin" diyen Kiliçdaroglu, "Sizler için çalisacagim, saraylarda oturmak gibi hevesim yok oturmayacagim da zaten. Benim sarayim, benim evim. Mutfagimi da biliyorsunuz zaten, o kadar güzel bir saray olur mu rahat huzur içerisinde. Cumhurbaskani seçilirsem Atatürk’ün mütevazi Çankaya Köskü’ne çikip orada oturacagim. Tam tersine mütevazi yasamak, halk gibi yasamak, güzellikleri kucaklamak benim görevim olacaktir. Allah nasip ederse Sakarya’dan bir bakaniniz olacak. Dirençli kentler nasil yapilirmis onlari göreceksiniz. Dürüst, erdemli kisiler nasilmis onlari siz yakindan görmüs olacaksiniz. Depremzedeler yardim bekliyorlar. Bütün depremzedelerin, yeniden insa edecegimiz evlerini bir kurus almadan yikilan evlerinin anahtarlarini teslim edecegiz. Benim sözüm var Kurban Bayrami’nda bütün emekliler gidecek, 15 bin liralik ikramiyesini de görecek, alacak parayi anasinin ak sütü gibi kullanacak. Tank paleti alacagim. Sakarya’nin en önemli yatirimlarindan birisidir, sanli ordumuza tekrar alarak teslim edecegiz. Göreceksiniz bütün taslar yerine oturacak. Asla kem söz, kötü söz etmeyecegiz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA